Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Vajnaldum se odrekao miliona, stiže u Večni grad: Roma plaća pola plate, PSŽ-u za otkup sleduje 8.000.000

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 17:29

Prvu godinu provešće na pozajmici u rimskom klubu

Vrhunski posao uradila je Roma tokom leta, a sutra će Žoze Murinjo imati još jedan razlog da nazdravi. Iz Pariza u Večni grad stiže Žoržinjo Vajnaldum!

Holanđanin je na putu za Rim, sleteće u italijansku prestonicu danas, a sutra nakon što obavi lekarske preglede potpisati ugovor sa Vučicom. Prevagnula je želja Žoržinja Vajnalduma da sarađuje sa portugalskim strategom, ubedio ga je Žože Murinjo da preko žice da je njegova budućnost vezana za Romu. Koliko se holandskom vezisti svideo koncept koji mu je predstavljen, ali i način na koji Roma ovoga leta povlači poteze na tržištu i gradi tim za velika dela, govori i to da se odrekao dela plate. I to ne malog.

Izabrane vesti

Vajnaldum je uklonio poslednju prepreku. Fundamentalna stvar u pregovorima bila je ta što je, na kraju, Holanđanin zažmurio na 1.000.000 evra, toliko će biti kraći. Roma i Pari Sen Žermen dogovorili su pozajmicu sa pravom otkupa po završetku sezone i ona iznosi 8.000.000 evra. A, igrač će platu primati sa dve adrese. Roma će plaćati 50 odsto cifre koju je Žoržinjo Vajnaldum imao u Parizu, a to je 7.000.000 fiksno i još 3.000.000 evra kroz bonuse.

Uklopio se Vajnaldum u politiku rimskog kluba, uspeo je da uđe u opseg od 5.000.000 evra neto za platu, piše Đanluka di Marcio. Gornji limit za plate Vučica nije probila. Izuzetak od pravila nije napravljen ni u slučaju Žoržinjo Vajnaldum, za koga na parku prinčeva više nije bilo mesta. Precrtali su holandskog vezistu trener Kristof Galtije i novi direktor Luis Kampoš, takav potez idealno je legao Žozeu Murinju, koji je sklopio sredinu terena po svom ukusu. Više neće duvati promaja po vertikali.

Nemanja Matić je u Holanđaninu dobio savršenog parnjaka, njih dvojica će, uz Brajana Kristantea, biti deo manevra, koji je minule sezone slabo funkcionisao. Seržo Oliveira nije u potpunosti doneo sve što je bilo neophodno Romi, ali jeste u dovoljnoj meri zajedno sa ostatkom tima da Vučica osvoji Ligu konferencije. Ipak, apetiti su porasli…

Roma nije otkupila Serža Oliveiru od Porta – portugalski vezista preselio se u Galatasaraj – a blizu odlaska sa Olimpika je i Žordan Veretu. Francuz je pred potpisom za Olimpik Marselj po formuli 11.000.000 + 4.000.000 evra. Dok je Patrik Klajvert na dobrom putu da zaduži opremu londonskog Fulama, a Roma zaradi 10.000.000 evra i tako dodatno popuni kasu u koju se od izlaznih transfera ovoga leta slilo 29.350.000 evra. Potrošilo – samo 7.000.000.

Jedina letnja investicija za koju je Roma morala da odreši kesu je Zeki Čelik, dok su kao slobodni agenti potpisani Nemanja Matić, Mile Svilar, Paulo Dibala od koga navijači očekuju da bude novi „princ Rima“, te Žoržinjo Vajnaldum, tiha patnja rimskog kluba. Pre šest godina Roma je bila na korak od potpisivanja Holanđanina, transfer je bio „viđen“, ali je „uleteo“ Liverpul. Iskeširao je Njukaslu 30.000.000 evra – deset više nego što je Vučica bila spremna da plati – i odveo ga.

Prvi put transfer nije realizovan, sada Vajnalduma lekarski pregledi i autogram dele od Rome.


tagovi

Žoržinjo VajnaldumRomaPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Roma
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara