(©AFP)
(©AFP)

Valensija davala golove kao na igrici i primala iz odbitaka

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 23:02

Klub sa Mestalje dva puta vodio, Almerija sustizala...

Za dlaku se Valensija izvukla prethodne sezone, stigao je Ruben Baraha u pravi čas. Popravio je što se popraviti da i dobio priliku da u novoj sezoni vodi ekipu. Projekcije su bile takve da će se posrnuli španski velikan boriti za opstanak, malo ko se nadao da će konkurisati za izlazak na međunarodnu scenu i biti u vrhu.

Ni oni najoptimističniji zasigurno nisu verovali da će Valensija preko noći postati tim, da će imati šta da kaže i biti konkurentna u svakoj utakmici u novoj takmičarskoj godini. Tri pobede, deset bodova i pozicija koja vodi u Evropu. Moglo je i bolje od toga da nije bilo pada koncentracije u nadoknadi protiv Valensije, da nije bilo autogola u duelu sa Alavesom, te da Almerija nije pogodila remi iz dva odbitka – 2:2 (0:1).

Izabrane vesti

Ipak, ne treba u Valensiji da budu nezadovoljni, iako je bodovni saldo mogao da bude podebljan na Mediteraneosu. Jesu Slepi miševi dva puta vodili i Almerija sustizala zaostatak, ali oko jednoga u klubu svi mogu da se slože: igra je drastično bolja nego prethodnih sezona. Bar postoji ideja, koliko-toliko je Ruben Baraha od skormnog tima uspeo da napravi grupu sposobnu da se sa svakim pobije za bodove.

Valensija je dobila dva derbija – potukla Sevilju i Atletiko Madrid – a dobila je i dva mlada igrača sposobna da prave razliku u Primeri. Dijego Lopes i Havi Gera bili su pokretačka snaga protiv Almerije, najbolje šanse klub sa Mestalje kreirao je po levom boku. I davao je golove kao na igrici.

Havi Gera i Dijego Lopes su razmenili dupli pas, momak koji je stigao iz Barselone protutnjao je po krilu, ušao u kazneni prostor i otvorio stopalo. Kada prođete kroz mlađe kategorije Real Madrida, boravite u La Masiji i dođete na finalnu obradu u Valensiju, teško da vam tehnika nije jača strana. Pogodak Dijega Lopesa pogledajte OVDE.

Namestio je Havi Gera prvi gol, za drugi se sam postarao. Kombinovali su igrači Valensije po levom boku, povukao je u sredinu Fran Peres i pravovremeno ćušnuo loptu u prostor. A, talentovani vezista je tukao po zemlji u dalji ugao. Pogodak Havija Gere pogledajte OVDE.

Na taj način je izdanak Valensijine škole neutralisao prvi gol Serhija Aribasa. Nije uspeo Gonsalo Melero da matira Đorđija Mamardašvilija, odbio je čuvar mreže iz Gruzije loptu... Ali, samo do krilnog napadača Almerije. Gol pogledajte OVDE. Kako je pao prvi, tako je pao i – drugi. Udarac Serhija Akijemea je zaustavljen, no opet je Arbibas bio na pravom mestu. Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 18, Sanset 76/

Subota

Đirona – Majorka 5:3 (4:1)

/David Lopes 26, Dovbik 33 pen, Martin 37, Erera 45, Savio 57 – Murići 4 pen, Prats 89, 90+5/

Osasuna - Sevilja 0:0

Barselona - Selta 3:2 (0:1)

/Levandovski 81, 86, Kanselo 89 - Larsen 19, Duvikas 76/

Almerija - Valensija 2:2 (0:1)

/Aribas 59, 69 - Lopes 14, Gera 64/

Nedelja

14.00: (1,62) Sosijedad (3,60) Hetafe (7,50)

16.15: (2,60) Rajo Valjekano (3,50) Viljereal (2,85)

18.30: (2,05) Las Palmas (3,50) Granada (4,00)

18.30: (1,90) Betis (3,45) Kadiz (4,20)

21.00: (2,85) Atletiko Madrid (3,35) Real Madrid (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ValensijaAlmerijaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara