undefined
undefined

Valensija i Betis navijaju da Hihon ostane u Segundi, a onda kreće lov na Đurđevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 09:19

Ostanak ekipe srpskog napadača u drugoligaškom rangu, olakšao bi posao zainteresovanim klubovima iz Primere

Uroš Đurđević je napravio ključni potez ove zime što je ostao u Hihonu i odlučio da sačeka leto, kada će biti otvoren za eventualni prelazak u neki veći klub. Odlični srpski napadač je eksplodirao ove sezone u Segundi, postigao je 16 golova na 27 utakmica i prvi je strelac takmičenja, a to pomno prate Betis i Valensija.

Ekonomska ograničenja primorala su oba tima iz Primere da pojačanje u špicu napada poronađu u drugoligaškom rangu takmičenja, a posao u pregovorima značajno bi im olakšala činjenica da ambiciozni Hihon ove sezone ne izbori promociju u najviši rang. U tom slučaju, klub iz Asturije bi teško mogao da zadrži svog najboljeg napadača, i to bi Betis i Valensija želeli da iskoriste, piše La Razon. Naravno, Hihon bi iskoristio tu situaciju da zaradi, a da li bi mogao baš da računa na obeštećenje od 25.000.000 evra, koliko iznosi njegova izlazna klauzula, to bi verovatno zavisilo od broja zainteresovanih klubova i njihove platežne moći.

Izabrane vesti

U ovom trenutku, Đurđević je direktno zaslužan za Hihonov veliki uspon na tabeli Segunde. Hihon se u ovom trenutku nalazi na petom mestu sa šest bodova manje od drugoplasiranog Espanjola i pozicije koja vodi direktno u najviši rang takmičenja. Đurđević je u poslednja dva kola, protiv Logronesa i Malage, postigao četiri gola, čime se klub sa El Molinona ponovo vratio na pobednički kolosek.

Kakav god da bude eventualni transfer na leto, Hihon će ostvariti apsolutni profit u slučaju Uroša Đurđevića. Srpski napadač je stigao u avgustu 2018. godine iz Olimpijakosa za obeštećenje od 2.500.000 evra i dobre dve sezone su mu bile neophodne da se navikne španski fudbal. Ove sezone su se kockice, po pitanju kvaliteta tima, ali i ambicija kluba, konačno poklopile i to je odgovaralo i Đurđeviću, koji se raspucao i u ovom trenutku je bez premca najbolji igrač ekipe Davida Galjega.

Đurđević je prve fudbalske korake napravio u Obrenovcu, a u mlađim kategorijama je nastupao za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i Rad. Prve profesionalne korake ostvario je na Banjici, a potom je igrao i za Vitese i Palermo. Ključni potez je napravio dolaskom u Partizan na leto 2016. godine, gde je blistao u tandemu sa Leonardom, a na leto 2017. godine je prešao u Olimpijakos za 2.500.000 evra. Boravak u Pireju je trajao samo jednu sezonu, a onda je usledio transfer u Hihon.


tagovi

Uroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara