Reuters
Reuters

Valensija je na ovo čekala devet godina: Atletiko isprašen na Mestalji, Ugo Duro neočekivani junak

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 18:37

Ugo Duro je danas postigao više golova nego za čitavu prošlu sezonu, a posebno je impresivan njegov učinak protiv Jana Oblaka

Nije znao tim Čola Simeonea šta ga je danas strefilo. Ljubitelji La lige očekivali su još jednom rastrzanu Valensiju, sklonu ispadima u odbrani i jalovim napadima. Dobili su sve suprotno. Kao da je Ugo Duro popio čarobni napitak i obukao dres Davida Vilje ili Roberta Soldada, junaka Mestalje iz prethodnih petnaestak godina. Dva pogotka dao je danas napadač, koji se samo jednom za čitavu prošlu sezonu upisao u strelce, dok je 20-godišnjak Havi Gera konačno počeo da pokazuje raskošan potencijal i postavio konačnih 3:0 (2:0). Posebno zadovoljstvo pristalicama domaćih daje činjenica da je ovo prva pobeda Valensije nad Jorgandžijama još od 2014. godine.

Nespokoj je vladao među navijačima Slepih Miševa pred septembarsku reprezentativnu pauzu. Porazi od Osasune i Alavesa ogolile su sve prevashodno defanzivne mane ekipe Rubena Barahe, koje su prethodno bile zamaskirane pobedama uz mnogo srećnih okolnosti protiv Sevilje i Las Palmasa. Čini se da je trener domaćih Ruben Baraha prilično popravio izgled svog tima tokom reprezentativne pauze, a to se videlo već u petom minutu. Ugo Duro ušunjao se u kazneni prostor Atletika, utekao pomalo vremešnom Akselu Vitselu i iz peterca zakucao loptu pod prečku Janu Oblaku.

Izabrane vesti


Nije bivši igrač Hetafea danas izgledao ni izbliza bezopasno kao prošle sezone. Bacio je Duro na zemlju sjajnim "lažnjakom" Stefana Savića i krunisao sjajnu kontru Valensije za 2:0. Posebno Barahu hrabri što je u ulozi asistenta bio još jedan supertalenat Slepih Miševa Fran Perez. Kao da ima nešto lično u sudaru Uga Dura i slovenačkog golmana. Pet puta u karijeri šutirao je na Oblakov gol i svih pet puta matirao sjajnog čuvara mreže. Fascinantno!

Totalna nemoć Simeoneovog tima videla se i u drugom poluvremenu. Poražavajuća je bila statičnost tima koji važi za defanzivni bedem (ili je bar nekada bilo tako), jer su Atletikovi igrači stajali gotovo nepomično dok im je Havi Gera davao gol za konačnih 3:0 u 54. minutu. Velike brige za tim argentinskog trenera pred gostovanje Laciju u utorak, u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Pored očajne igre i rezultata zabrinjava i to što je Toma Lemar iznet na nosilima, a prve indicije govore o mogućnosti da je povredio ahilovu tetivu.

S druge strane, konačno je Valensijina publika dobila tračak nade, ali posle dugo vremena istinske, da bi nešto dugoročno moglo da se promeni, bar na terenu, ako ne u upravi i razmišljanjima vlasnika Pitera Lima. Imaće Baraha dovoljno vremena da dodatno uigra tim pred gostovanje Almeriji sledeće subote, a to je možda i najbolje što igračka legenda Valensije može da dobije. Mirnih sedam dana za otklanjanje grešaka u igri, koje su danas bile minimizirane, ali i dalje postoji bojazan od njihovog potencijalnog povratka.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (1:0)

/Palazon 43p, de Frutos 82/

Subota

Atletik Bilbao - Kadiz 3:0 (0:0)

/Guruzeta 66, Viljalibre 68, Injaki Vilijams 90

Valensija - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)

/Duro 5, 34, Gera 54/

18.30: (2,10) Selta (3,25) Majorka (4,10)

21.00: (1,40) Barselona (4,70) Betis (8,00)

Nedelja

14.00: (2,65) Hetafe (3,10) Osasuna (3,10)

16.15: (1,50) Viljareal (4,30) Almerija (6,50)

18.30: (1,60) Sevilja (3,90) Las Palmas (7,00)

21.00: (1,65) Real Madrid (3,70) Real Sosijedad (5,60)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Granada (3,05) Đirona (2,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraValensijaAtletiko MadridUgo Duro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara