Uroš Račić (Reuters)
Uroš Račić (Reuters)

Valensija opet šalje Račića u Portugaliju

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.08.22. | 23:39

Srpski vezista sutra menja klub

Većina srpskih reprezentaztivaca su daleko pre finiša prelaznog roka rešili sudbine i promenili klubove, a jedan od onih koji je ipak ostavio transfer za poslednji dana prelaznog roka je Uroš Račić.

Srpski vezista će sutra postati član portugalske Brage, tvrde španski mediji.

Izabrane vesti

Posle dve sezone u prvom timu Valensije, novi trener Đenaro Gatuzo je ipak odlučio da ne računa na njega. Javila se Braga sa željom da ga pozajmi na godinu dana i dogovor je brzo postignut. Portugalski klub će imati i opciju otkupa.

Račić je u Valensiju došao iz Crvene zvezde pre četiri godine za 2.200.000 evra. Prve sezone je išao na pozajmicu u drugoligaša Tenerife, a druge u portugalski Famalikao gde je ostavio jako dobar utisak. Tada je izborio povratnu kartu za Mestalju i u prvoj sezoni kod trenera Havija Grasije igrao odlično i upisao 34 meča u svim takmičenjima. Prošle sezone je igrao nepšto manje i slabije, a od dolaska Gatuza je ispao iz prvog plana.

Valensija je ovog leta vezni red pojačala sa Nikom Gonzalesom iz Barselone i Andreom Almeidom iz Gimaraeša pa se prostor za Račićevu minutažu još više suzio i odlučeno je da ode na pozajmicu u Bragu koja će ove sezone igrati grupnu fazu Lige Evrope.


tagovi

Uroš RačićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara