Grasija i Račić (© Reuters)
Grasija i Račić (© Reuters)

Valensija otpustila Havija Grasiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.05.21. | 12:29

Sledi joj borba za opstanak

U jednom trenutku delovala je sigurno u sredini tabele, sa potencijalnom da se umeša u borbu za plasman u evropska takmičenja. A onda je nanizala Valensija šest utakmica bez pobede, skliznula u opasnu zonu i – smenila trenera Havija Grasiju.

Posle poraza od Barselone – uprkos vođstvu 1:0 – čelnici kluba sa Mestalje, predsednik Anil Murti i direktor Migel Anhel Korona većali su šta da rade i odlučili da je šok terapija najefektnije rešenje. Rukovodioci su zabrinuti zbog trenda loših rezultata (poslednja pobeda zabeležena nad Granadom još 21. marta), a na narednih šest mečeva osvojena su svega tri boda, zbog čega su Grasiji saopštili da je bivši.

Izabrane vesti

Grasijina smena se dugo spremala. U 2021. je dvaput bio na „ledu“ i oba puta je preživeo. Posle poraza od Kadiza spasao ga je lično vlasnik Piter Lim, dok mu je nešto ranije, početkom marta, Gonsalo Guedeš sačuvao posao golom u nadoknadi za pobedu nad Viljarealom. Treća nije bila sreća za nekadašnjeg stratega Almerije, Osasune, Malage, Rubina i Vortforda. Jednostavno, Valensija ima samo šest bodova više od Ueske – tima koji bi na današnji dan ispao iz La Lige – a u narednom kolu ide na noge Valjadolidu, prvoj ekipi iznad crte.

Ekipu našeg veziste Uroša Račića do kraja sezone će predvoditi večiti vršilac dužnosti, Salvador Gonzaleds Voro.


tagovi

Havi GrasijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara