Havi Garsija (©twitter Valencia FC)
Havi Garsija (©twitter Valencia FC)

Valensija promovisala novog trenera – Havi Grasija potpisao ugovor do 2022. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 20:30

Cilj je vraćanje kluba u Ligu šampiona i građenje ekipe čiju će osovinu činiti mladi igrači

Piter Lim je u subotu dao zeleno svetlo, a dva dana kasnije Havi Grasija je zvanično promovisan u novog trenera Valensije, 12. po redu od 2008. godine. Ugovor sa španskim strategom potpisan nje na dve sezone, a u svojoj prvoj takmičarskoj godini kao šef stručnog štaba Slepih Miševa, 50-godišnji Španac neće imati priliku da se takmiči u Evrokupovima pošto je Valensija Primeru okončala na devetom mestu.

Grasija je nove poslodavce ubedio da ga angažuju u intervjuu koji je održan protekle nedelje. Predstavio je čelnim ljudima kluba svoj idejni projekat koji se bazira na vraćanju kluba sa Mestalje u Ligu šampiona i građenju stabilne ekipe sačinjene pretežno od mladih igrača koji će biti privrženi i posvećeni klubu.

Izabrane vesti


U svojoj petnaestak godina dugoj trenerskoj karijeri Španac je promenio više od deset klubova među kojima su Almerija, Osasuna, Malaga, Rubin iz Kazanja i Votvord. Sa engleskim timom je uspeo da premijerligašku sezonu 2018/19 okonča na 11 poziciji, dok je iste godine doveo ekipu sa Vikaridž Rouda doveo do finala FA Kupa gde je izgubio od Mančester Sitija. Nakon završenog mandata na Ostrvu u septembru 2019. godine, odlučio je da napravi pauzu i sada se vraća u svet fudbala sa velikim ambicijama.

Svestan je Grasija da je u poslednjoj deceniji veliki broj stručnjaka prodefilovao Mestaljom i da se retko ko zadržao duže od godinu dana. Pokušavali su Ernesto Valverde, Miroslav Đukić, Nuno Espirito Santo, Geri Nevil i Ćezare Prandeli da se ustale na klupi Valensije i niko osim Portugalca nije se zadržao duže od nekoliko nekoliko meseci. Svestan je i da je Valensija klub koji nameće visoke kriterijume, a to je svakako redovna borba za vrh tabele i Ligu šampiona ili bar igranje Lige Evrope kao utešnu nagradu.


tagovi

Havi GrasijaPiter Lim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara