Valensija želi Kepu na dvogodišnju pozajmicu, zamena stiže iz Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 10:59

Bask bi mogao nazad u Španiju, a Plavci bi na njegovo mesto doveli Andrea Onanu

Kepa Arizabalaga nije impresionirao nikoga na Stamford bridžu, pa bi mogao da promeni sredinu, iako su Pavci pre samo dva leta za njegovo dovođenje platili Atletik Bilbau ogromnih 80.000.000 evra.

Ali, Čelsiju je neophodna veća sigurnost na golu i to su osetili drugi klubovi, koji bi Baska rado videli u svojim redovima. Pre svih Valensija, koja bi Kepu želela da dovede na dvogodišnju pozajmicu i pokrije njegova primanja u Londonu. Čelsi bi tu činjenicu mogao da iskoristi da dovede novog čuvara mreže, a glavni kandidat je čuvar mreže Ajaksa Andre Onana.

Izabrane vesti

Onana blista na golu Kopljanika, ove sezone je 15 puta ostavio svoju mrežu netaknutom, a Plavci su u njegove kvaliteter mogli da se uvere ove sezone u mečevima grupne faze Lige šampiona.

Kamerunac je u Amsterdam stigao iz podmlatka Barselone u januaru 2015. godine za svega 150.000 evra obeštećenja. Golman prvog tima postao je posle samo godinu i po dana u mladom timu Ajaksa, pa je do sada u seniorskom sastavu Kopljanika ostvario čak 178 nastupa u svim takmičenjima. Dakle, iako ima samo 24 godine, Onana i te kako ima iskustva, ne samo u seniorskom fudbalu, već i u Ligi šampiona, gde je bio jedan od najzaslužnijih za fantastične rezultate u prošloj sezoni.

Sa druge strane, Kepa Arizabalaga je od dolaska u London dobio maksimalno poverenje, ali je ove sezone počeko da ga gubi i čini se da su mu dani u engleskoj prestonici odbrojani. Ipak, u Španiji i dalje veruju u njegove kvalitete, pa bi eventualni odlazak na Mestalju mogao da predstavlja idealnu priliku da dokaže zbog čega su ga u jednom trenutku smatrali jednim od najvećih golmanskih talenata u Evropi.

Kepa je u protekle dve sezone zabeležio 89 nastupa u dresu Plavaca, a ove sezone imao je osam mečeva bez primljenog gola na ukupno 35 mečeva u svim takmičenjima. Primio je 45 golova, što je 1,28 po meču u proseku. U Londonu očigledno smatraju da im je za još bolje rezultate neophodna znatno veća sigurnost na gol-liniji.



tagovi

Kepa ArizabalagaAndre Onana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara