FOTO: AFP
FOTO: AFP

Valensiji ne prijaju utakmice ponedeljkom

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 16:40

Slepi miševi gostuju Eibaru na Ipurui gde nisu slavili u prethodnih pet godina

Ponedeljak je za većinu najteži dan u nedelji. Ne vraćaju se svi ljudi sa podjednakom lakoćom rutini, poslu i gužvi, nakon što su se prethodno “isključili“ i odmarali puna dva dana. Ni Valensija nije izuzetak od ovog nepisanog pravila. Kada je raspored primora da svoju utakmicu odigra prvog dana u nedelji, stvari ne idu baš najbolje po Slepe miševe.

Otkako je La Liga 2010. godine po prvi put uvela u redovni program igranje ponedeljkom, Valensija je u prethodnih deset godina odigrala 14 utakmica prvog dana u nedelji, upisavši četiri pobede, šest poraza i četiri remija. Na gostovanjima je učinak još i slabiji: pet nerešenih ishoda, dva neuspeha i samo jedan trijumf. Međutim, položaj na tabeli Valensiji nalaže obavezu da se sa gostovanja Eibaru (21.00) u poslednjem meču 12. kola Primere kući vrati sa tri boda, uprkos kletvi Ipurue.

Izabrane vesti

Prethodne nedelje Slepi miševi nisu uspeli da prekinu petogodišnji niz mečeva bez pobede nad Atletiko Madridom, a večeras ih sličan zadatak očekuje u Baskiji. Naime, Valensija nije slavila na gostovanju Eibaru isto onoliko koliko na trijumf čeka protiv Jorgandžija – pet godina. S tim da bi makar jedan, ovaj večerašnji post mogao biti prekinut.

Jer sa Ipurue je ove sezone bodove odneo "ko je hteo". Eibar još uvek čeka na prvu pobedu kod kuće u aktuelnoj sezoni, osvojio je svega tri boda, postigao samo jedan gol, te nosi epitet najpoželjnijeg domaćina. Hoze Mendilibar se nada da će tom neslavnom nizu doći kraj baš protiv Valensije, kao pre pet meseci kada je Eibar po povratku sa pauze izazvane pandemijom korona virusa vezao pet mečeva bez pobede i do iste stigao u narednom kolu zahvaljujući autogolu sada već bivšeg fudbalera Valensije Žufrija Kondogbije.

Igranje pred praznom Ipuruom očigledno je ozbiljno pogodilo baskijski tim, a opet iste okolnosti koristi na gostovanjima, gde je osvojio deset bodova, pa večerašnji meč čeka sa poenom više od Valensije. Mendilibar ne može da računa Papea Diopa koji se zbog očeve smrti vratio u Senegal, kao ni na dvojicu povređenih fudbalera Kikea Gonzaleza i Kotu, ali se istovremeno u tim vraćaju Oliveira i Kike Garsija.

U Valensiji je lista odsutnih nešto duža. U izolaciji su zbog korona virusa Kang-in i Čerišev, dok su zbog povreda u "autu" Gaja, Giljamon i Silesen, zbog čega bi Havi Grasija mogao Diakabija da pošalje na teren ranije nego što je planirano, pošto se tek oporavio. Uroš Račić bi još jednom trebalo da zauzme svoje mesto u veznom redu pored Karlosa Solera.

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Bilbao – Selta 0:2 (0:0)

/Malo 61, Aspas 78/

Subota

Levante - Hetafe 3:0 (2:0)

/Rodžer 5, Gomez 17, De Frutos 57/

Sevilja - Real Madrid 0:1 (0:1)

/Bono 55ag/

Atletiko Madrid - Valjadolid 2:0 (0:0)

/Lemar 56, Ljorente 72/

Kadiz – Barselona 2:1 (1:0)

/Himenez 8, Negredo 63 – Alkala ag 57/

Nedelja

Granada - Ueska 3:3 (1:1)

/Suarez 43, Molina 88, Sančez 90 – Riko 21, Garsija 49, Okazaki 82/

Osasuna - Betis 0:2 (0:0)

/Iglesijas 76, Miranda 90+1/

Viljareal - Elče 0:0

Alaves - Sosijedad 0:0

Ponedeljak

21.00: (2,70) Eibar (3,00) Valensija (2,85)



tagovi

ValensijaPrimeraEibar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara