Valerijan Ismael novi trener Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 14:45

Treći u sezoni

Najpoznatiji turski klubovi na nizbrdici. Fenerbahče je zbog problema u svlačionici sklonio iz prvog tima Mesuta Ozila, Galatasaraj je bliži borbi za opstanak nego pozicijama koje vode u Evropu, a muku muči i Bešiktaš koji je opet promenio trenera. Drugi put u sezoni.

Priliku da vodi tim dobio je Valerijen Ismael, pošto je zamenio Ondera Karavelija, koji se na klupi zadržao dva meseca, pošto je dobio šansu najpre u ulozi privremenog, potom činilo se i trajnog, da bi posle serije od četiri utakmice bez pobede napustio klub. Pre Karavelija sezonu je počeo Sergen Jalcin, ali se zadržao samo do decembra, kad usled razočaravajućih rezultata napustio Vodofon park.

Izabrane vesti

Ismael je potpisao ugovor do juna 2023, uz mogućnost da saradnja bude produžena na još godinu dana, ako rezultati budu zadovoljavajući. Trenutno su ispod renomea Bešiktaša, jer je ekipa ispala iz Kupa Turske, tek je osma na tabeli, a u narednom kolu gostuje lideru i verovatno budućem šampionu, Trabzonu. Kompleksnost Ismaelovog posla je u saznanju da čak 15 igrača na kraju sezone može da napusti klub, s obzirom da im ističu ugovori, pa je pitanje s kakvim će snagama u naredni takmičarski ciklus.

Valerijen Ismael je tokom igračke karijere osvajao trofeje sa Strazburom, Lansom Verderom i Bajernom, dok je sa klupe predevodio Apolon sa Kipra, LASK, Barnsli i Vest Bromvič Albion.



tagovi

Valerijen IsmaelBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara