Vinisijus Žunior (©AFP)
Vinisijus Žunior (©AFP)

Valverde i Vinisijus zaplesali u Pasadeni, Sportijelo častio Kraljeviće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 06:27

Real pobedio Milan sa 3:2 u prijateljskom meču u Kaliforniji

Giganti svetskog fudbala, Real i Milan, na tlu Sjedinjenih Američkih Država se spremaju za novu sezonu. U prijateljskom meču u Pasadeni, gradu u Kaliforniji, slavili su Kraljevići sa 3:2 posle velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Imali su Rosoneri prednost od 2:0 posle prvih 45 minuta, ali u nastavku Karlo Ančeloti je na teren poslao najjače adute, Brazilce Vinisijusa i Rodriga, Luku Modrića, Karvahala, a čovek preokreta bio je Urugvajac Federiko Valverde. Porazu tima iz grada mode je kumovao i iskusni golman Marko Sportijelo (novajlija iz komšijske Atalante) koji je u 58. minutu posle mlakog udarca Valverdea ispustio loptu koja mu je prošla iznad ruke i to je bio uvod u preokret. Samo što se krenulo s centra, Urugvajac je opet zatresao mrežu, posle greške odbrane Milaneza.

Izabrane vesti

U prvih 45 minuta, bolji je bio Milan. Fikajo Tomori je posle kornera pojačanja iz Čelsija Kristijana Pulišića sam kao duh glavom zatresao mrežu Reala. Najlepši potez meča je drugi pogodak na meču, a delo je Luke Romera, novajlije iz Lacija. Gaučos je sa ivice šasnaeasterca lepom golom pokazao da će biti odlična investicija nekadašnjeg šampiona Evrope.

U nastavku, Ančeloti je na teren poslao najbolje i to je dalo rezultate, Pomeunti Valverde je blickrigom u razmaku od nešto više od 60 sekundi sa dva gola izjedačio, da bi u finišu pobedu vicašampionu Španije i osvajaču Kpa kralja doneo Vinisjus Žunior u 84. minutu, posle asistencije Luke Modrića. Brazilac je izašao sam ispred golmana Manjana i rutinski ga savladao. Pre toga je Milan mogao do novog vođstva, ali je Ukrajinac na golu Reala Lunin (nije branio standarni Tibo Kurtoa) odlično zaustavio udarac Olivijea Žirua glavom sa sedam, osam metara.

Rezultat je bio u drugom planu, ostalo je još vremema za Karla Ančelotija i Stefana Piolija da spreme ekipu u napad na nove trofeje. Oba velikana su imala skromnu prošlu sezonu, posle odlične 2021/2022, kada su Rosoneri bili šampioni Italije, dok je Real osvojio i Primeru i Ligu šampiona. Milan je ovog leta ostao bez važnog šrafa Sandra Tonalija koji je pojačao Njukasl, dok Madriđani kreću u novu eru bez sjajnog Francuza Karima Benzeme, nove akvizicije saudijskog šampiona Al Itihada iz Džede. Za Madriđane 64 minuta igrala je skupa investicija iz Borusije Dortmund, Englez Džud Belingem.


tagovi

Luka RomeroFederiko ValverdeVinisijus ŽuniorPrijateljske utakmiceReal MadridMilanMarko Sportijelo

Obaveštavaj me

Real Madrid
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara