©Reuters
©Reuters

Van der Sar opominje: Ne računajte na popust za igrače Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 22:41

Pred odlaskom Onana, Taljafiko i Van de Bek

Korona je možda nešto uzela Ajaksu, ako razmišljamo o tituli šampiona Holandije, ali to je sve na šta će moći da računa kada su planovi Kopljanika u pitanju.

Iako već dva meseca kruže priče kako ništa u fudbalu neće biti isto kada prođe pandemija, a pogotovo će da se survaju cene fudbalera, u Amsterdamu ne daju ni pet para za tu priču.

Izabrane vesti

Štaviše, generalni direktor Ajaksa, nekadašnji legendarni golman Edvin Van der Sar poručio je klubovima koji su zainteresovani za igrače holandskog velikana da cena ostaje – nepromenjena.

Iz velikih klubova kao što je Bajern pričaju kako će cene igrača da padnu u letnjem prelaznom roku, ali lako je njima da govore na tu temu. Oni su kupci. Jasno je da neće biti više transfera od 150-200.000.000 evra, ali što se tiče fudbalera Ajaksa, njihova vrednost je ostala nepromenjena“, poručio je Van der Sar.

On kaže da se nimalo ne plaši za sudbinu kluba.

I u januaru prošle godine se pričalo kako ćemo ostati bez sedmorice-osmorice nosilaca igre, pa se to nije desilo. Prodali smo samo dvojicu ključnih igrača“.

Promena u igračkom kadru Ajaksa će, ipak, biti i ovog leta.

Pre godinu dana smo obećali Onani, Taljafiku i Van de Beku da ako ostanu još godinu dana, da ćemo im pomoći da potom naprave korak na viši nivo. Ništa se nije promenilo do tada. Jedino što neće biti zbog korone „50 odsto popusta“ na igrače Ajaksa za ostale klubove, na to mogu da zaborave“, podvukao je Van der Sar.


tagovi

AjaksHolandijaEdvin van der Sar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara