(©Reuters)
(©Reuters)

Van Gal odbacio opciju da preuzme Ajaks

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.09.23. | 22:03

„Zdravlje mi je prioritet“, kaže legendarni Holanđanin

Kao u crtanom filmu kada neko vikne „Pozovite Supermena“, tako su i legende holandskog fudbala zavapile juče posle Ajaksove sramote, što na terenu, što na tribinama, protiv Fajenorda: „Pozovite Luja van Gala“!

Ajaks je izgledao sramotno na svom stadionu naspram šampiona Fajenorda, koji je do poluvremena vodio 3:0. Navijači Kopljanika tu sramotu nisu mogli da podnesu, pa su prekinuli utakmicu i demolirali prostorije uprave kluba.

Izabrane vesti

Dok se sprema čistka u klubu, počev od trenera, sve su glasniji apeli da se pozove Van Gal da spasava što se spasiti može. Ali, vremešni legendarni stručnjak odbacuje mogućnost da preuzme velikana.

Ne dopada mi se ideja da ponovo treniram neki klub. Zdravlje mi je sada na prvom mestu“, rekao je Van Gal holandskim medijima.

Ipak, ostavio je odškrinuta vrata da, ako bude potrebno, ponovo preuzme reprezentaciju, iz koje je otišao nakon Mundijala u Kataru.

„Takva opcija bi zavisila od više faktora“, istakao je Van Gal.

Prema tome, uprava Ajaksa ili bar onaj deo koji ostane od nje, moraće da traži neko drugo rešenje. Van Gal velikana iz krize čupati neće.


tagovi

Ajaksluj van gal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara