Van Persi u dresu Mančester junajteda (© Reuters)
Van Persi u dresu Mančester junajteda (© Reuters)

Van Persiju pokazivali dijagrame, pričali mu da je Arsenal zdrav klub: Baš me briga za brojeve, odoh u Mančester

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 18:00

I postade čovek šampion

Nigde se u karijeri nije zadržao kao u Arsenalu. Nigde nije uživao kao dok je sa Mančester junajtedom pokoravao Englesku. Igrao je Robin van Persi osam sezona za Tobdžije, nijednom nije bio ni blizu da osvoji Premijer ligu, leta 2012. prešao na Old Traford i odmah podigao šampionski pehar.

Zato medijima u Holandiji otkriva da je napravio potez karijere kad je odlučio da prihvati poziv ser Aleksa Fergusona, jer je uvideo da sa Arsenom Vengerom njegov prethodni klub ne može da napreduje, iako su ga čelnici pokazivanjem dijagrama i poslovnih knjiga da ostane, jer je, prema njihovoj oceni, klub bio na zdravim nogama. U ekonomskom smislu.

Izabrane vesti

Dok sam bio u Arsenalu osećao sam da nismo na nivou potrebnom da bismo se takmičili sa najboljima. Jednog dana, predsednik kluba (u tom periodu Peter Hil Vud ,op. au) mi je u nameri da mi pokaže da je Arsenal zdrav počeo da mi pokazuje neke tabele. Uzvratio sam mu: „Boli me uvo za brojeve, želim da podignem pehar Premijer lige“, seća se Robin van Persi završnih dana na Emiratima.

Tobdžije nisu imale tim sposoban da uđe u trku sa jačim od sebe, niti su se trudile da ga osnaže, pa je holandski napadač po svaku cenu insistirao na transferu. Najpre se dogovorio sa Juventusom, međutim...

U početku se smatralo da je najbolje da odem u neki klub van Engleske, da ne pojačavam direktne rivale. Imali smo dogovor sa Juventusom, ali je predsednik Arsenala bio tvrdoglav po pitanju realizacije posla“.

Preostale dve opcije ticale su se ostanka na Ostrvu.

Rekao sam da imam još Mančester junajted i Mančester Siti i da preuzimam rizik ako odem u bilo koji od ta dva kluba. Transfer iz Arsenala u Junajted i dalje je osetljiva tema u Engleskoj, ali sam želeo da budem pobednik, da osvojim Premijer ligu. Morao sam da rizikujem“, dodao je Van Persi.

Isplatilo se. Sa 26 golova u prvoj sezoni vodio je Crvene đavole do trofeja i bio najbolji strelac prvenstva. Još važnije, doneo je Junajtedu 20. titulu prvaka. Zasad, poslednju.



tagovi

Mančester JunajtedArsenalRobin Van Persi

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara