Vanja Milinković Savić (©Reuters)
Vanja Milinković Savić (©Reuters)

Vanja sa najviše posla i najviše odbrana na SP

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.12.22. | 08:02

Srpski golman odbranio 16 od 24 šuta

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Kako je igrala Srbija u odbrani na Mundijalu najbolje govori podatak da je Vanja Milinković Savić bio najzaposleniji golman grupne faze turnira!

Izabrane vesti

Iako je Kejlor Navas više puta od srpskog čuvara mreže vadio loptu iz mreže (11:8), VMS je više puta od Kostarikanca spasio svoj tim da ne primi gol.

Statistika prve faze kaže da su najviše odbrana tokom tri utakmice skupili Vanja i Vojčeh Ščensni, golman Poljske – po 16. S tim da je srpska „jedinica“ imala čak 24 udarca u okvir gola, dok je Poljak imao zadatak da ukroti 20.

A, razlika je i u kvalitetu šansi, pošto je VMS skinuo nekoliko zicera Brazilcima, Kameruncima i Švajcarcima dok je Ščensni najveći deo odbrana upisao protiv Argentine, koja je nemilosrdno tukla iz svih pozicija, imala i penal...

Ovi podaci govore da i dalje najbolji golmani na planeti dolaze iz italijanske Serije A, jer je Vanja član Torina, a Ščensni čuva mrežu Juventusa.

Kada su procenti u pitanju, najuspešniji u prvoj fazi je Andreas Nopert, čuvar mreže Holandije, koji je odbranio deset od 11 šuteva u njegov gol, pa ima uspešnost od 90,9 odsto.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeVanja Milinković SavićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara