Žorž Žezus (©Reuters)
Žorž Žezus (©Reuters)

Vanredno stanje u Feneru: Navijači traže ostavke, Žezus na izlaznim vratima, a Kup Turske je šansa za utešni trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 09:31

Velikan iz Istanbula danas (19.30) dočekuje Kajseri u poslednjem meču četvrtfinala

Posle poraza u gradskom derbiju od Bešiktaša (2:4) u nedelju, Fenerbahče će teško do titule jer zaostaje čak devet bodova za liderom Galatasarajem, ali tim Žorža Žezusa je prvi favorit za utešni pehar, Kup Turske.

Ispali su velikani sa Bosfora, Bešiktaš i Galatasaraj u ovom takmičenju, nema ni šampiona Trabzona, pa je plavo-žutima otvoren put do trofeja. U poslednjem meču četvrtfinala u azijski deo Istanbula danas stiže Kajseri (19.30). Ekvadorac Ener Valensija je tragičar meča u nedelju. Kod rezultata 1:0 je promašio penal, a onda su Orlovi postigli čak četiri gola u nastavku, pa su srušili nade Fenerbahčea da može da stigne, sada već neuhvatljivog, Galatasaraja.

Izabrane vesti

Dok je domaćin ima lošu uvertiru pred ovaj duel, gosti dolaze na noge Feneru posle pobede u Trabzonu sa 4:3 u subotu u Superligi Turske.

19.30: (1,45) Fenerbahče (4,50) Kajseri (7,00)

U taboru Fenera je vanredno stanje. Navijači traže ostavke uprave kluba posle poraza od Bešiktaša, a na meti je i Portugalac Žezus. Njemu ugovor ističe na kraju sezone i izvesno je da saradnja neće biti nastavljena. Turski mediji pišu da bi nekadašnji trofejni stručnjak Benfike i Flamenga mogao i pre kraja sezone da napusti kormilo plavo-žutih.

Poslednjih dana se pominje kao novi selektor Saudijske Arabije, a bio je dugo i kandidat za klubu Brazila gde je imao odlične rezultate sa Flamengom koga je doveo do trona Južne Amerike pre četiri godine. Karlo Ančeloti je i dalje prvi pik Selesaa.

Fener je ove sezone oba puta dobio Kajseri. Na svom terenu početkom septembra je bilo 2:0, a u gostima je slaivo sa 2:1. Ener Valensija je raspucan ove sezone. Ekvadorac je postigao čak 26 golova na 22 utakmice. Zaatresao je mreže četiri puta na tri prethodna duela i biće glavni adut posrnulog velikana u pohodu na polufinale. Pobednik ovog duela u narednoj rundi Kupa Turske igraće u gostima protiv Sivasa. U drugom polufinalu snage će da odmere Bašakšehir i Ankaragudžu.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip od 1,30 i više sa utakmice CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS

-----------

KUP TURSKE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Ankargudžu – Trabzon 3:1 (0:1)

/Sou 51, 83, Dijak 68 – Omur 22/

Sreda

Galatasaraj - Bašakšehir 2:3 (1:2)

/Ajhan 20, Ikardi 51 – Šiš 12, 66, Aleksić 30/

Četvrtak

19.30: (1,45) Fenerbahče (4,50) Kajseri (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeKajseriKup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara