©Star Sport
©Star Sport

Vanvremenske pojave na Brdu: Adžić ušao u kopačke velemajstora, veleobrt iks faktora Ubiparipa

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.03.24. | 18:22

Fantastičan meč na stadionu Čukaričkog, nezapamćeni golovi i umalo potpuni preokret ekipe Nenada Lalatovića - 2:2

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Veče nesvakidašnjih pojava na Banovom brdu kada je u pitanju srpski fudbal. Dva gola iz kornera i gotovo potpuni povratak ekipe koja je bila nokautirana. Luka Andžić je prezentovao vrhunsku klasu, onu koja mu je predviđana najranijim igračkim danima, i uradio ono što nikome nije uspelo u srpskom fudbalu - čak dva puta je iz ugla matirao Aleksandra Vulića. Ipak, Čukarički nije umeo da odigra na krilima fudbalskog majstorstva svog krilnog veziste, već mu se koncepcija potpuno raspala u poslednjih pola sata utakmice. Subotičani su stigli do velikog boda, a vrlo lako su mogli i do sva tri - 2:2 (1:0).

Izabrane vesti

Spartakov superheroj je po ko zna koji put bio neuništivi Vojo Ubiparip. Iskusni centarfor je ušao na teren u 80. minutu, pri vođstvu Ćukaričkog od 2:1, a onda već u narednom napadu postavio konačan rezultat svojim šestim golom u Mozzart Bet Superligi. Brđani su bili dominantni čitavo prvo poluvreme, ali je Nenad Lalatović u nastavku promenio formaciju, već na pauzi izvršio trostruku izmenu i napravio prevagu na terenu. Spartak je izvršio transformaciju i zasluženo stigao do boda.

Utakmica nije ni otpočela, a Đorđe Ivanović se već našao u prilici za pogodak u drugom minutu. Lako je prošao Prijovića, ostatak odbrane ga nije ispratio, ali je Vulić sjajnom intervencijom spasao svoj tim. Mnogo konkretniji su bili domaći, sve do 30. minuta nisu dopuštali protivniku da pokuša nešto konkretno pred golom Filipovića te se promena rezultata mogla osetila u vazduhu. Za to se kako to najbolje zna i ume pobrinuo Luka Adžić u 29. minutu kada postiže pogodak direktno iz kornera, u nekim zemljama zvan i olimpijski pogodak za vodstvo Čukaričkog (1-0).

Veliku grešku napravila je odbrana Spartaka, prva stativa ostala je prazna, pomalo je tu Vuliću zasmetao Vranješ ali mu se lopta bez problema naša iza leđa za blede poglede njegovih saigrača, za veliku radost fudbalera u belim dresovima. Ubrzo nakon gola mogao je Čukarički i da duplira prednos , Miladinović se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom ali nje imao snage da završi akciju. Sa druge strane Subotičani su čekali svoje šanse iz kontri i prekida kada su preko centaršuteva Prijovića pokušavali da dođu do gola udarcima glavom najpre Mudrinskog zatim Bogićevića, ali su oba pokušaja bila nedovoljno precizna. U samoj završnici prvog poluvremena čovek koji je probio led prvom prilikom na utakmici, nekadašnji fudbaler Spartaka, Đorđe Ivanović mogao je i da ga sa stilom završi ali je Spartakova "ŠivaVulić bio na mestu te se na pauzu otišlo sa 1:0.

Da se situacija na terenu ne odvija kako je zamisilio svestan je bio , Lalatović te je već na poluvremenu izvršio trostruku izmenu kako bi ofanzivno pojačao tim, međutim kako su završili prvo, fudbaleri Čukaričkog nastavili su i drugo poluvreme. Ponovo je Adžić izvodio udarac iz ugla, ponovo se gosti nisu postavila na svoje mesto, ali kao da je krilo Brđana želelo na delu da pokaže da nije bilo nikakve slučajnosti ko prvog gola. Ovoga puta poslao je loptu ka drugoj stativi - za antologijski učinak dvadesetpetogodišnjeg igrača "Brđana".

Moglo se očekivati će se fudbaleri Spartaka potpuno klonuti nakon ovakva dva primljena pogotka, ali nisu, već su krenuli da uzvraćaju domaćinu. Smanjili su zaostatak pogotkom Martinovića iz gotovo prve prave šanse za njih. Ponovo je pogodak pao, kako drugačije nego iz kornera, ali ne direktno. Nisu se dobro postavili igrači Čukaričkog, što je znao da iskoristi crnogorski internacionalac, brzo je reagovao uputio siguran šut sa dva metra udaljenosti - tik pod prečku za nadu u pozitivan rezultat svog tima.

Od tog momenta plavo-beli su zaigrali bolje, intenzitet igre se podigao i delovali su kao opasniji tim. Mogli su čak i da dođu do izjednačenja, nakon sjajnog poteza Mudrinskog Todoroski je ostao potpuno sam sa Filipovićem koji je u poslednjim momentima zaustavio nalet makedonca. Međutim magija Lalatovićevih izmena ponovo je nučinila svoje već u sledećem napadu. Sa klupe je umesto Mudrinskog ušao Ubiaprip kome nije trebao ni minut da postigne šesti ovosezonski pogodak u plavo-belom dresu (2:2).

Todorski se iskupio za promašaj iz prethodne situacije i sjajnom asistencijom čoveku koji je ove sezone uvek bio na pravom mestu kada je situacija bila najteža, potpuno uneo uzbuđenje u završnicu utakmice. Međutim uprkos naporima fudbalera Čukaričkog , ova luda utakmica završena je nerešenim rezultatom, potpuno zaslužuno iako su domaći bili mnogo bliži pobedi u poslednjim trenucima Spartak je mogao dom potpunog preokreta. Sudija se uhvatio za pištaljku, sekunde su ostale do kraja, Ubiparip je uputio šut za pobedu, ali je Filipović sjajno skinuo loptu sa gol linije i tako održao rezultat.

U narednom kolu fudbaleri Spartaka dočekuju TSC dok će Čukarički gostovati Voždovcu na krovu TC Stadion.

ČUKARIČKI-SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 2:2 (0:1)

/Adžić 29 , 51 - Martinović 55 , Ubiaprip 80 /

Stadion: Banovo brdo , Beograd

Sudija: Milan Minić

Žuti kartoni: Milojević (Čukarički)

ČUKARIČKI (4-4-2): Filipović 6 – Vranješ 6, Jovanović 6, Tošić 6.5 ,Stanković 6- Miladinović 6.5, Milojević 6 (od 46. Kovač 6), Sisoko 6 (od 88. Cvetković), Ivanović 6.5 (od 53. Ergelaš 6.5 )– Adžić 9 ( od 72. Nikčević), Pavkov 6.5.

SPARTAK (5-4-1) : Vulić 5.5 –Bogićević6 ,Martinović 7, Prijović 6.5, Mijailović 6, Kerkez 5.5 (od 46.Tomović 6) – Lukić 6 , Đurasović 5.5 (od 46. Babić 5.5), Mijić 6 (od 72.Todoroski 6.5 ), Rošević 6 (od 46.Stanojev 6) - Mudrinski 6.5 (od 80. Ubiparip 7.5).

Igrač utakmice: Luka Adžić 9

Piše: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA, 25. KOLO

Utorak

TSC - Mladost 4:1 (1:0)

/A. Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 – Veličković 74/

Čukarički - Spartak 2:2 (1:0)

/Adžić 29 , 51 - Martinović 55 , Ubiparip 80/

Novi Pazar - Voždovac 2:2 (1:1)

/Suma 13, 55p - Vilka 22, Savić 90+4/

18.00: (2,15) Javor (3,20) Radnik (3,70)

20.00: (3,45) IMT (3,35) Vojvodina (2,15)

Sreda

14.00: (1,75) Radnički 1923 (3,60) Železničar (4,90)

16.55: (1,23) Partizan (6,50) Napredak (12,0)

19.00: (12,0) Radnički Niš (6,50) Crvena zvezda (1,22)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara