Imamo junake za konzolom, Srbija bez poraza prošla na Evropsko prvenstvo u PES-u

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.20. | 23:11

Demolirane Albanija, Engleska i Letonija, nerešeno sa Špancima za kraj

U doba kada se fudbal širom Evrope ne igra u stvarnosti, najvažnija sporedna stvar na svetu preselila se za konzolu, gde se tokom prethodne dve sedmice igralo za plasman na Evropsko prvenstvo u PES-u.

Srbija je prvi takmičarski dan završila bez ijednog poraza, savladala je Španiju, Letoniju, Englesku i Albaniju. Danas nije bilo mnogo drugačije. Naša selekcija igrala je nerešeno samo sa Furijom, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i direkran plasman na Evropsko prvenstvo!

Izabrane vesti

Ali krenimo redom. Prvi meč današnjeg programa igrali smo protiv Engleza, koji nas nisu preterano mnogo namučili. U dva meča, finalni rezultat bio je samouverenih 6:2 za našu selekciju čime je nastavljen hod ka prvom mestu. Ništa se nije promenilo ni posle meča sa Letonijom koji je srpska reprezentacija rešila u svoju korist sa fenomenalnih 9:3.

Manjih problema bilo je protiv Albanije. Komšije su dobile prvi susret u dvomeču sa 3:0, ali su naši momci smogli snage da u drugom naprave fascinantan preokret i da na kraju slave sa 7:5. Čekao se još samo okršaj sa Špancima, koji je isprva odložen zbog problema sa konekcijom na španskoj strani.

Prvi meč sa Furijom završen je rezultatom 1:1, što opet nije moglo da nam da odgovor na to ko ide dalje na Evropsko prvenstvo. Međutim, drugi je krenuo baš onako kako smo se nadali, golom Adema Ljajića već nakon uvodnih 15 minuta. Dugo su naši momci za konzolom uspevali da održe rezultat na svojoj strani, ali su na kraju ipak poklekli u 62. minutu kada je Alvaro Morata sve vratio u egal i nagovestio neizvesnu završnicu.

Može se reći da smo imali neverovatno mnogo sreće u 90. minutu. Grešku u odbrani umalo je kaznio Koke, ali je naša selekcija nekako uspela da sačuva živu glavu i tako bez ijednog poraza ode dalje na Evropsko prvenstvo u PES-u sa prvog mesta na tabeli.

Naš tim su činili kapiten Marko Roksić, kao i Stefan Slavković, Ranđel Mikić Filip Panić. Videćemo kako će se snaći na Evropskom prvenstvu, ali uzimajući u obzir ove partije, treba očekivati dobar rezultat.

PES – KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO (DANAŠNJI REZULTATI)

Ponedeljak
Srbija – Engleska 6:2
Letonija – Srbija 3:9
Srbija – Albanija 7:5
Španija – Srbija 2:2

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara