Vanzemaljski fudbal Ćavijeve Barse u Madridu, Real je mogao da doživi najveću bruku u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 20.03.22. | 22:49

Katalonci deklasirali Kraljeviće i pride se još ispromašivali

Kao u eri Ronaldinjovog putujućeg cirkusa, kao u deceniji Mesijeve dominacije! Barselona je večeras odigrala možda i najspektakularniji El Klasiko u istoriji. Pobeđivala je ranije Real i većom razlikom (sedam puta po pet golova razlike), davala mu i više golova (sedam komada 1950. godine) ali ovakva dominacija u modernoj eri se ne pamti. Ovo večeras je bio fudbal sa druge planete...

Katalonci su za manje od sat vremena dali Kraljevićima četiri gola usred Madrida, a mogli su sigurno bar još toliko. Istorijska bruka je večeras visila Realu nad glavom. Ne bi bilo nezasluženo da je Barsa slavila 7:0. Na kraju je bilo "samo" 4:0.

Izabrane vesti

Barselona je očigledno na dobrom putu procesu ozdravljenja, terapije doktora Ćavija daju konkretan rezultat. Večeras je odigrala ubedljivo najbolju partiju otkako ju je preuzeo legendarni vezista, pokazala da je ofanzivno moćna kao nekad i da može rivalu da nanese štetu kad želi. Karla Anćelotija su istorijske bruke spasili Tibo Kurtoa i slaba koncentracija Barsinih igrača u nekim sjajnim šansama.

Koliko komplimenata je za idealnu postavku i partiju zaslužio Ćavi, toliko je kritika zaslužio Anćeloti. Jeste da je Italijan morao da sklopi tim bez povređenog Karima Benzeme, od kojeg Real i bukvalno zavisi, ali večeras je sve pogrešio. Postavka sa Vinisijusom i Rodrigom kao najisturenijima je zbunila njegove umesto protivničkih igrača. Realovo najjače oružje – vezni red – stalno je bio na krivoj nozi, igrači su se sudarali, lopta je bila spora, mladi Brazilci u napadu nisu znali gde da trče i šta da rade. Možda se Anćeloti nadao da će vezni red pojačan Valverdeom iz nekog presinga i viška uspeti da natera Barselonu na grešku, ali se teško prevario.

Sve u Barsinoj igri je funkcionisalo besprekorno. Lopta je išla tečno, brzo i tačno. Uvek se u napadu nudilo nekoliko rešenja. Da li po krilima preko Ferana Toresa i Dembelea ili kroz sredinu preko Obamejana, Realova odbrana je bila na konstanim mukama. Uspevao je Kurtoa da ih održi u životu neko vreme, ali ni on nije svemoguć…

Ironija je da Real prvi imao šansu u utakmici ali je Ter Štegen ukrotio Valverdeov šut. A sve posle toga je bio fudbalski recital Ćavijevih izabranika. Feran Tores je majstorski servirao zicer Obamejanu na petercu, ali je Kurtoa odbranio (pogledajte OVDE). Kao i šut Dembelea u nastavku akcije. Potom je Feran Tores promašio još jednu stopostotnu šansu, pa još jednu posle sjajnog pasa Pedrija kada ga je izblokirao Kazemiro (pogledajte OVDE). Real je bio na konopcima i bilo je samo pitanje trenutka kada će i Kurtoa da kapitulira…

Neminovno se zbilo u 29. minutu. Na pomalo atipičan način za stil koji je Barsa do tada igrala. Dembele je ostao izolovan na krilu sa večeras očajnim Naćom, upustio idealan centaršut na peterac, a Obamejan glavom sa peterca pokazao koliko je Barsi falio egzekutor njegovog kalibra. Ubrzo je Gabonac imao još jedan zicer i opet je Kurtoa izašao kao pobednik.

Realova jedina ozbiljna šansa u prvom poluvremenu je bio Vinisijusov izlazak na Ter Štegena u kojem je umesto da šutira ili dribla odlučio da padne sam od sebe i simulira za penal. Real je samo dva minuta kasnije brutalno kažnjen za bezobrazluk Brazilca…

Opet je Dembele centrirao, opet je Alaba bio loše postavljen i opet je Kurtoa matiran iz vazduha. Arauho je skočio i zakucao glavom loptu za 2:0. Poslednji igrač koji je u El Klasiku pre Dembelea imao dve asistencije u prvom poluvremenu bio je njegov današnji trener. Ćavi je to uradio pre 13 godina.

Milimetri su nedostajali Obamejanu da poluvreme zaključi sa ogromnih 3:0 za Barsu. Real je jedva čekao da se dočepa svlačionice i da se konsoliduje. Anćeloti je uveo Marijana Dijaza u špic i žrtvovao Karvahala, poslao Kamavingu umesto požutelog Krosa, prešao na trojicu pozadi…

I opet je sve pogrešio!

Drugo poluvreme je bilo još veći debakl za Merengese. Počelo je stopostotnom šansom za Ferana Toresa posle samo 30 sekundi. Izašao je ofanzivac Barse sam na Kurtou i kao da ga se uplašio, plasirao je loptu pored gola.

U tom trenutku je mirisalo da bi mogao da bude tragičar ali usledilo je ekspresno iskupljenje minut kasnije. Dembele i De Jong su majstorski iskombinovali, poslali Obamejana pred gol Reala, a Afrikanac je spektkularnom petom odigrao za Toresa koji je ovoga puta bio nemilosrdan i toliko jako zakucao loptu pod prečku da Kurtoa nije stigao ni da se pomeri.

Realovom paklu i Barsinoj rapsodiji se nije nazirao kraj. U 52. minutu je Obamejan pogodio za 4:0! Feran je genijalno primio loptu pored užasnog Naća, odložio za Obamejana koji je bocnuo preko Kurtoe. Pomoćnik je digao zastavicu, delovalo je da će gol biti poništen ali je VAR presudio da je sve regularno uprkos protestima besnih Madriđana.

Obamejan je u 57. minutu promašio skoro pa prazan gol posle još jedne sjajne lopte Ferana Toresa i propustio priliku da ispiše istoriju sa het-trikom golova i asistencijom na debiju u El klasiku.

Anćeloti je opet menjao, pokušao sa Lukasom i Asensijom, konačno izveo beskorisne Rodriga i Naća, ali je bilo kasno… Makar je uspeo koliko toliko da zauzda razgoropađenu Barsu i da je smiri. Imao je Dembele još šansu za 5:0 ali je po svom običaju bio traljav u završnici.

Spustio je i Ćavi malo gas u zavšrnici, izveo Obamejana, De Jonga i Dembela koji su uz Ferana i Pedrija razneli Real večeras i tempo je pao. Real je na kraju i dobro prošao kako je mogao... Barsa se vratila!

REAL MADRID - BARSELONA 0:4 (0:2)

/Obamejan 29, 53, Arauho 38, Tores 47/

Stadion: Santijago Bernabeu

Sudija: Hose Manuera

REAL MADRID (4-3-2-1): Kurtoa - Karvahal (od 46. Djaz), Militao, Alaba, Naćo (od 63. Vaskez) - Modrić, Kazemiro, Kros (od 46. Kamavinga) - Valverde, Rodrigo (od 63. Asensio) - Vinisijus.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Arauho, Pike, Garsija, Alba (od 86. Alves) - De Jong (od 71. Gavi), Buskets, Pedri (od 86. Niko) - Dembele (od 80. Traore), Obamejan (od 71. Depaj), Tores.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Hetafe 1:1 (1:1)

/Berčiče 29 - Unal 3/

Subota

Alaves - Granada 2:3 (0:0)

/Eskalante 52, Valjeho 57 - Eskudero 50, Puertas 77, Suarez 87/

Elče - Valensija 0:1 (0:0)

/Guedeš 50/

Osasuna - Levante 3:1 (1:0)

/Avila 44, Budimir 57, Brašanac 64 - Marti 76/

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Koke 49/

Nedelja

Espanjol - Majorka 1:0 (1:0)

/Raul de Tomas 42/

Kadiz - Viljareal 1:0 (0:0)

/Sobrino 90/

Selta - Betis 0:0

Sevilja - Sosijedad 0:0

Real M. - Barselona 0:4 (0:2)

/Obamejan 29, 53, Arauho 38, Tores 47/



tagovi

Feran ToresPjer Emerik ObamejanUsman DembeleRonald Arauho

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara