Mario Baloteli (©AFP)
Mario Baloteli (©AFP)

VAR sprečio Balotelija da priđe Pešiću, ali Bešiktaš nije dobro prošao u Adani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.02.22. | 20:12

Domaćin u nadoknadi do važnog boda protiv Bešiktaša, a umalo i do sva tri - 1:1

Karagumruk je posle 25. kola tek 12. na tabeli, ali Aleksandar Pešić vodi na listi strelaca turskog prvenstva. Bivši napadač Crvene zvezde nije bio akter u poslednja četiri meča svog kluba (tri u prvenstvu, jedan u kupu), ali je i pored toga ostao na vrhu sa 11 pogodana (21 utakmica).

Iza njega su Bozok iz Kasimpaše i Kornelijus iz Trabzona sa po 11, a u ponedeljak uveče umalo im se pridružio Mario Baloteli.

Izabrane vesti

Poznati Italijan vodeći je golgeter Adane Demir sa 10 pogodaka. U duelu sa Bešiktašom (1:1) postigao je još jedan - i to na veoma lep način, posle nekoliko driblinga i hirurški preciznog šuta sa ivice kaznenog - međutim, arbitar ga nije priznao nakon konsultacija sa kolegama u VAR sobi. Ispostavilo se, zaista, da je Balotelijev saigrač Matijas Vargas prethodno napravio faul. Pobegla je lopta Argentincu, posle čega je nagazio protivničkog igrača.

Bilo je to u 42. minutu, nedugo nakon što su gosti poveli udarcem glavom Aleksa Tešeire koji je ostao usamljen u kaznenom prostoru Adane na centaršut sa desne strane.

Oba tima od starta su igrali otvoreno, a uzbudljivo prvo poluvreme bilo je samo najava onoga što je viđeno u finišu meča. I jedni i drugi po povratku sa odmora želeli su gol, ali su crno-plavi bili uporniji u tome. U drugom minutu nadoknade trud im se i isplatio. Posle nekoliko dobrih šansi i poništenog gola Balotelija, odbrana gostiju iz Istanbula konačno je kapitulirala nakon kornera. Štoper Samet Akajdin bio je najviši u skoku pred golom Bešiktaša i izjednačio na 1:1.

Samo nekoliko minuta kasnije ponovo je bio najspretniji pred golom rivala i ponovo pogodio, ali je arbitar odlučio da poništi gol za pobedu Adane jer je - mada vrlo diskutabilno - Baloteli iz ofsajda ometao golmana Bešiktaša.

Remi kojim je na kraju završen meč više odgovara domaćinima, jer je u uzbudljivoj trci turskih klubova za izlazak na međunarodnu scenu svaki bod izuzetno važan. Adana je trenutno treća sa sedam bodova manje od Konje i ogromnih 19 iza vodećeg Trabzona, ali je za bod ispred čak tri tima. Da je Bešiktaš slavio stvorila bi se grupa od čak pet poravnatih ekipa. Ovako, crno-beli iz Istanbula ostali su osmi.

Prestigao ih je Hataj, koji je istovremeno igrao protiv Geztepea i pobedio 2:1.

Tu utakmicu obeležio je fenomenalan šut Ajuba El Kabija u poslednjim trenucima prvog poluvremena za vođstvo domaćina 2:0.

TURSKA 1 – 25. KOLO

Petak

Altaj - Rize 0:0

Subota

Bašakšehir – Gazijantep 2:0 (1:0)

/Pici 34, Gurler 87/

Giresun – Fenerbahče 1:2 (1:1)

/Čikinjo 2 – Valensija 30, Pelkas 53/

Galatasaraj – Kajzeri 1:1 (0:0)

/Mohamed 85 - Kardozo 70/

Nedelja

Sivas - Malatija 2:1 (0:1)

/Kajode 52, Fajr 70 - Ozer 31/

Antalija - Karagumruk 3:0 (2:0)

/Fernando 17, Kudrijašov 30, Mehmedi 85/

Kasimpaša - Alanja 2:2 (0:1)

/Fal 56, Muleka 68 - Eduardo 42, Bekiroglu 74/

Trabzon - Konja 2:1 (0:1)

/Višća 13, 67 - Cikaleši 83/

Ponedeljak

Adana Demir - Bešiktaš 1:1 (0:1)

/Akajdin 90+2 - Tešeira 31/

Hataj - Geztepe 2:1 (2:0)

/Dijuf 36, El Kabi 45 - Akbunar 59/



tagovi

Mario BaloteliBešiktašAleksandar PešićAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara