Varanov osmeh obasjao Teatar snova: Realu 40.000.000 evra, ugovor do 2025. godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 13:56

Duplo veća plata nego na Santijago Bernabeuu

Mančester Junajted je predstavio drugo veliko pojačanje ovog leta. Nakon dovođenja Džejdona Sanča za 85.000.000 evra iz Borusije Dortmund, Crveni đavoli su zvanično promovisali i Rafaela Varana, čija bi važnost za kompletnu ekipu, pa i sam klub, mogla da bude značajno veća od one koju će doneti ofanzivni vezista.

S obzirom da se radi o jednom od najkvalitetnijih štopera na planeti, obeštećenje od 40.000.000 evra deluje prilično skromno. Varan je stavio paraf na ugovor do 2025. godine, a prilikom parafa pred popunjenim tribinama Teatra snova, u uvertiri prvog kola Premijer lige protiv Lidsa, nije krio zadovoljstvo zavšenim poslom. Real čak nije ni loše prošao, s obzirom da nije imao mnogo opcija, jer je Francuzu ugovor isticao narednog leta.

Izabrane vesti

Kako je ranije najavljeno, Varan bi na Old Trafordu trebalo da dobije duplo veću platu od one koju je imao na Santijago Bernabeuu, a to je 6.000.000 evra neto po sezoni.

Junajted je pored igrača vrhunskog kvaliteta dobio i jednog od najtrofejnijih igrača damašnjice. Osvojio je ukupno 19 pehara, među kojima su i četiri Lige šampiona, tri titule prvaka Španije i Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Mančester Junajted je jedan od najpoznatijih klubova u svetskom fudbalu. Šansa da dođem ovde i zaigram u Premijer ligi je nešto što nisam mogao odbiti. Želim još mnogo toga da postignem u karijer i znam da se pridružujem timu koji ima puno sjajnih igrača i istu odlučnost za osvajanje trofeja. Nakon razgovora sa menadžerom imao sam priliku da vidim koliki je napredak napravljen u poslednjih nekoliko sezona. Pridružujem se ekipi spremnoj za igr na najvišem nivou. Želim da ostavim trag ovde i daću sve od sebe da postanem deo slavne istorije ovog kluba", rekao je Varan.

Francuz je ostvario 79 nastupa za reprezentaciju Francuske, a bio je deo Galskih petlova i na nedavnom Evropskom prvenstvu. U Real Madrid je stigao još na leto 2011. godine iz Lansa za 11.000.000 evra, a u proteklih 10 godina zabeležio je 360 nastupa za Kraljevski klub u svim takmičenjima i postigao 17 golova.

"Apsolutno sam zadovoljan što smo uspeli da obezbedimo jednog od najboljih odbranbenih igrača na svetu u poslednjih 10 godina. Rafael je dokazani pobednik i neko koga smo pratili duži vremenski period. Znamo da je posvećen profesionalac. Imamo veliku grupu internacionalnih defanzivaca, a Varan će nam doneti svoju veštinu i liderstvo. On je jedinstven defanziuvac sa retkom kombinacijom vrhunskih atributa, koji će pogodovati našim mlčadim igračima. On je osvojio sve što se može osvojiti, ali znam da je i dalje odlučan da uspe, jedva čekam da mu poželim dobrodošlicu u tim", rekao je Ole Gunar Solskjer.


tagovi

Rafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara