Džejmi Vardi i Mičel Antonio (Foto: Reuters)
Džejmi Vardi i Mičel Antonio (Foto: Reuters)

Vardi i Antonio ogrnuli herojski plašt i nastavili dominaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.09.21. | 18:08

Fudbaleri Lestera i Vest Hema na čelu liste strelaca Premijer lige, Vardi izvukao bod protiv Barnlija, Antonio doneo sva tri Čekićarima na Eland roudu

Nije Lester dobro počeo sezonu, ali dok ima Džejmija Vardija ne mora da brine. Iskusni napadač je od tragičara izrastao u junaka Lisica u susretu šestog kola sa Barnlijem. Posle autogola na startu susreta, sa dva je omogoćio ekipi Brendana Rodžersa da izbori makar bod (2:2). Ukupno ih je postigao pet i deli prvo mesto na listi najboljih strelaca Premijer lige sa Mičelom Antonio. Snažni napadač Vest Hema je ekipi iz Londona pogotkom u smiraj utakmice obezbedio tri boda na gostovanju u Lidsu (2:1).

Dominirao je Lester na King Paueru, ali je ponovo škripala odbrana. Barnli je očekivano prepustio loptu rivalu i požrtvovano se branio, ali nije imao rešenja za Vardija. Lisice su promašivale, ali su na kraju zahvaljujući iskusnom strelcu dva puta pronašle put do mreže rivala, te Brendan Rodžers može biti zadovoljan igrom na protivničkoj polovini, pa donekle i egzekucijom. Na drugoj strani terena su viđeni brojni propusti, koje je Barnli uspeo dva puta da iskoristi. Gosti su bili na pragu trijumfa, najpre im je Vardi oduzeo prednost u 85. minutu po drugi put na meču, a onda ih je VAR sprečio da slave. Kris Vud je u petom minutu nadoknade zatresao mrežu iza Kaspera Šmajhela, ali se našao u milimetarskom ofsajdu, što je video tehnologija potvrdila.

Izabrane vesti

Vardi je na svom jubilarnom 360. nastupu postigao prvi autogol u dresu Lestera. U 12. minutu je posle kornera sa leve strane, loptu sa prve stative skrenuo u sopstvenu mrežu. Iskupio se 25 minuta kasnije, kada je na asistenciju Tilemansa postao prvi igrač Lisica u istoriji Premijer lige, koji je na jednom susretu tresao mreže na oba kraja terena.

Novajlija Maksvel Korne je ipak vratio Kleretsima prednost samo tri minuta kasnije, debitantskim pogotkom u Premijer ligi, pa je ekipa Šona Dajša ipak otišla na odmor sa golom prednosti.

Da Lester ne ostane bez bodova pobrinuo se Vardi, koji je u kontri, posle odličnog pasa Rajana Bertrana, obišao Nika Poupa i rutinski sproveo loptu u mrežu Barnlija za izjednačenje.

Vest Hem je bio u zaostatku na stadionu Lidsa već od 19. minutu, kada je Rafinja postigao jako lep pogodak. Po peti put je mrežu rivala zatresao udarcem van kaznenog prostora i od kako je stigao u Premijer ligu. To je za rukom u pomenutom periodu pošlo samo Hjong min Sonu iz Totenhema.

Nije četa Dejvida Mojesa uspevala da pronađe put do mreže rivala do odlaska na odmor, ali je Tomas Souček zatresao posle samo osam minuta igre u nastavku. Ipak, ispostavilo se da je Antonio prethodno napravio prekršaj, te je pogodak poništen, a sudija Kevin Frend je čak i pokazao žuti karton napadaču ekipe iz Londona.

Ipak, u 67. minutu posle udarca Džeroda Bovena, lopta pogađa Žuniora Firpa, menja smer i vara Ilana Melijea. U nastavku se pretežno igralo pred golom Lidsa, da bi inicijativu Čekićara krunisao Antonio u 90. minutu. Prihvatio je pas Deklana Rajsa u kontri, onda sjajno izbacio prvog defanzivca ispred sebe, izbio sam pred mladog francuskog golmana i rutinski ga savladao.


U terminu od 16.00 odigrana su još dva susreta, Everton je rutinski savladao Norič sa 2:0 na Gudisonu, dok su Votford i Njukasl podelili plen (1:1).

Everton je nastavio sa sjajnim rezultatima. U minulom kolu je pretrpeo poraz od Aston Vile i činilo se da bi nade navijača Karamela da je ovo TA sezona u kojoj će njihovi ljubimci uhvatiti priljučak sa najboljim timovima u ligi mogle očas da se ugase. Ipak, vratila se četa Rafe Beniteza na pravi put. Savlada je indisponirani Norič i ostala u korak sa vodećim timovima na tabeli.

Sa 13 bodova je klub iz grada Bitlsa peti na tabeli. Isti bodovni saldo posle šest kola imaju i Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted i gradski rival Liverpul, s tim što ekipa Jirgena Klopa ima meč manje (18.30, protiv Brentforda).

Prednost je u 29. minutu doneo Andros Taunsend sa bele tačke. Iskusni engleski ofanzivac je stigao u klub kao slobodan igrač, mnogi su smatrali da mu nije mesto u klubu sa visokim ambicijama, ali bivši fudbaler Totenhema i Kristal Palasa je nastavio da odgovora kritičarima na terenu.

Igrao se 77. minut kada je Abdulaj Dukure na asistenciju Demaraja Greja duplirao prednost Karamela i postavio konačan rezultat. Bivši vezista Votforda takođe igra sjajno pod palicom iskusnog španskog stručnjaka Rafe Beniteza, koji radi sjajan posao u Liverpulu.

Njukasl je nastavio sa slabim rezultatima, ali je uspeo da izbegne poraz na Vikaridž roudu. Stigao je do prednosti u 23. minutu posle sjajnog udarca Šona Longstafa. Loptu mu je dodao Alan Sen Maksiman, koji je četvrtu utakmicu zaredom upisao gol ili asistenciju (2:2).

Ipak, Ismaila Sar je vratio Stršljenove u igru sredinom drugog dela, da bi u finišu Džošua King zaledio goste. Usledila je VAR provera, posle koje su fudbaleri Njukasla odahnuli. Norvežanin je bio u ofsajdu.


PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Čelsi - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Žezus 53/

Mančester junajted - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Haus 88/

Everton - Norič 2:0 (1:0)

/Taunsend 29p, Dukure 77/

Lids - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Rafinja 19 - Firpo 67ag, Antonio 90/

Lester - Barnli 2:2 (1:2)

/Vardi 37, 85 - Vardi 12ag, Korne 40/

Votford - Njukasl 1:1 (0:1)

/Sar 72 - Longstaf 23/

18.30: (7,00) Brentford (4,20) Liverpul (1,55)

Nedelja

15.00: (2,75) Sautempton (3,15) Vulverhempton (2,85)

17.30: (2,35) Arsenal (3,30) Totenhem (3,35)

Ponedeljak

21.00: (3,05) Kristal Palas (3,05) Brajton (2,65)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara