(©Reuters)
(©Reuters)

Vardi oživeo i dao novu nadu Lesteru! Vila grabi ka Evropi, prvi neuspeh Hodžsona sa Palasom

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.04.23. | 22:54

Fulam u Birmingemu bez rešenja u napadu, Vulvsi idu ka mirnoj luci...

Za sve pozitivno što se dešava na Vila parku zaslužan je Unaj Emeri. Španski stručnjak je ostavio Viljareal i povredio klupske glavešine, upustio se u avanturu i vratio na Ostrvo. Bolju odluku, iz trenutne perspektive, nije mogao da donese.

Aston Vila je pod Emerijem prodisala punim plućima, bilo mu je potrebno vreme da podesi ekipu i sada funkcioniše poput švajcarskog sata. U strašnoj je seriji tim iz Birmingema, neporažen je na deset uzastopnih utakmica u Premijer ligi! I grabi ka izlasku u Evropu. Pobedom nad Fulamom preuzela je Vila,makar privremeno, petu poziciju i potvrdila da trenutno,uz Mančester Siti, igra najbolje u Engleskoj - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Unaj Emeri je pronašao žicu Oliju Votkinsu, savršeno povremeni engleski reprezentativac sarađuje Emilijanom Buendijom i Džonom Mekginom. Preneo je škotski vezista formu iz državnog tima, konstantno igra na visokom nivou, a protiv Fulama je sjajnom loptom poslužio Tajrona Mingsa.

Izveo je Škot korner, zavrnuo u srce šesnaesterca - engleski štoper je glavom pogodio suprotan ugao. Završila je lopta u maloj mrežici, trznuo je sa dosta osećaja... Fulam se nije oporavio, nedostajalo mu je kreacije u napadu, ali i neko kao što je Aleksandar Mitrović ko bi razgrnuo čuvare u kaznenom prostoru i iz polušanse izvukao nešto više.

I dalje srpski centarfor odrađuje kaznu koja mu je odrezana - osam utakmica suspenzije dobio - i njegovo odsustvo se kat-kad odražavalo na ekipu. U duelima sa Evertonom i Lidsom, timovima sa začelja nije, ali oprotiv daleko kvalitetnijih - jeste.

Vila park zahvatila je euforija, a malo je nedostajalo da slavljenička atmosfera bude i na Eland roudu. Zapalio ga je Luis Sinistera, terao je Lester ka Čempionšipu, a onda je oživeo Džejmi Vardi! Sinonim za Lesterove uspehe je prekinuo golgeterski post i dao novu nadu klubu - 1:1 (1:0).

Čekao je Džejmi Vardi na gol od kraja oktobra, usijao se na Eland roudu. U poslednjih desetak minuta je iskoristio asistenciju Džejmsa Medisona, spakovao je loptu u mrežu i podigao gostujući sektor na noge. I tu nije bio kraj. Još jedanput je matirao Melijea, bio je na kolenima, ali je domaćina “spasao” pomoćnik. Podigao je zastavicu...

Pravi rolerkoster viđen je u Lidsu. Domaćin je poveo preko Luisa Sinistere, “poklonilo” se kolumbijsko krilona drugoj stativi i glavom spustilo loptu. Sjajno ubacivanje nije protraćeno sredinom prvog poluvremena i ko zna u kombi smeru otišla utakmica da je najbolji igrač Lidsa mogao da nastavi. Kroz nekoliko minuta požalio se na povredu, napustio je teren, a Džejmi Vardi je u nastavku poništio njegov gol.

Lids je mogao da ima drugog junaka, dobio je - tragičara. Patrik Bamford je u poslednjim trenucima propustio kolosalnu šansu. Ostao je sam u kaznenom prostoru i sve je promašio. Ništa nije rešeno, tek će Lids i Lester rudariti za opstanak.

Kristal Palas je pozvao Roja Hodžsona u pomoć kada se našao u neugodnoj situaciji. Ali, ne i bezizlaznoj. Stari ostrvski lisac je ponovo pucnuo prstima i sve se okrenulo. Gubitnički mentalitet je iščezao, Kristal Palas je zaređao sa uspesima i nadomak je opstanka u Premijer ligi.

Roj Hodžson je na povratničkom debiju startovao osvajanjem tri boda, vezao je tri pobede, pa remizirao sa Evertonom. Početak kakav je samo mogao da poželi. Klupsko rukovodstvo nije pogrešilo kada mu je poverilo delikatan zadatak, ali čovek koji je duboko zagazio u osmu deceniju nije svemogućan.

Svakoj seriji dođe kraj, došao je i Hodžsonovoj. Kristal Palas je prvi neuspeh pod njegovom komandom zabeležio na Molinou protiv davljenika. Vulverhempton je trijumfom isplivao, pobegao je od gužve sa dna i tek koji bod, kao i timu iz Londona, nedostaje mu da obezbedi mesto u engleskoj eliti za iduću sezonu - 2:0 (1:0).

Nije Kristal Palas imao ni sreće, lopta je od Joahima Andersena završila u mreži. Danski štoper koji je pre dva leta stigao u klub matirao je Sema Džonstona, a Kristal Palas je propustio nekoliko prilika da izbegne poraz. Jednu od boljih imao je Luka Milivojević, bio je nedaleko od bele tačke i pucao - odbranio je Žoze Sa. Palas svoje nije iskoristio, ali su Vulvsi u finišu iz opasne akcije izvukli penal. Realizovao ga je Ruben Neveš.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Andersen 3ag, Neveš 90pen/

Aston Vila - Fulam 1:0 (1:0)

/Mings 21/

Lids - Lester 1:1 (1:0)

/Sinistera 20 - Vardi 80/

Sreda

20.30: (5,90) Notimgem Forest (4,00) Brajton (1,58)

20.45: (1,70) Čelsi (3,60) Brentford (5,30)

20.45: (4,20) Vest Hem (3,60) Liverpul (1,95)

21.00: (1,60) Mančester Siti (4,10) Arsenal (6,25)

Četvrtak

20.45: (5,10) Everton (3,60) Njukasl (1,80)

20.45: (2,35) Sautempton (3,40) Bornmut (3,25)

21.15: (3,00) Totenhem (3,50) Mančester Junajted (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luis SinisteraDžejmi VardiUnaj EmeriLuka MilivojevićRoj HodžsonPremijer ligaLids JunajtedLesterKristal PalasVulverhemptonFulamAston VilaDžon MekginTajron MingsRuben Neves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara