Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vaskrsenje duhova iz Parane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 01:11

Posle preokreta i pobede nad CRB-om Operario prišao na bod od zone Brazileiraa

Dva puta je Operario zaostajao za ekipom CRB-a, u dva navrata uspevao da se vrati, a na kraju i da zada gostujućem sastavu konačni udarac posle koje mu se šanse za četvrtu poziciju i promociju u seriju A svode isključivo na teoriju – 3:2. Domaćin je u za to vreme napravio ozbiljan korak ka identičnom cilju, prišavši na bod zaostatka Žuventutdu i ekipi CSA koje imaju utakmicu manje.

Četiri kola pre kraja (34. runda), Operario i CSA odlučili su da zajedničkim snagama iskreiraju partiju dostojnu uloga koju je okršaj u Ponta Grosi nosio sa sobom. Njihov prethodni međusobni susret iz prvog dela sezone završen rezultatom 4:1 u korist ekipe koja je večeras poklekla, potvrđuje da nova goleada nije bila plod slučajnosti.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme donelo je po jedan gol na obe strane i zanimljivo, oba puta su se mreže tresle nakon što su igrači natrčavali na lopte posle odbitka. Žatoba je bi precizan u 12. minutu, Aleš Silva je u smiraj prvog dela pogodio za izjednačenje. Između dva pogotka, preciznije u 20. minutu, Pevci sa plaže su vrlo lako mogli da dupliraju vođstvo. Pablo Dijego je raspalio po lopti sa više od 25 metara i samo ga je okvir gola sprečio da postigne jedan od najlepših pogodaka u Seriji B ove seozne.

Golgetersko raspoloženje nije opalo u nastavku, naprotiv. Vesli je perfektno naciljao iz slobodnjaka, a Rodrigez je u nameri da interveniše samo ulepšao pogodak za novo bođstvo gostiju. Projektilima sa distance nije bilo kraja pošto je u 69. minutu Žean Karlo otvorio stopalo sa dvadesetak metara i ostavio Mardena bez odgovora. Na njegovu lepoticu desetak minuta kasnije nadovezao se Rikardo Bueno posle snalažljive reakcije i okreta u šesnaestercu tima sa krajnjeg istoka zemlje.

Osveta za ubedljiv poraz iz prvog dela sezone nije mogla da bude slađa. Duhovima sa sela sada ostaje samo da se nadaju novim kiksevima Žuventuda i ekipe CSA koje u završne tri runde moraju da preskoče na putu ka Brazileirau.

BRAZIL, SERIJA B - 35. KOLO

Četvrtak

Operario - CRB 3:2 (1:1)

Petak

01.30: (1.95) Kujaba (3.30) Guarani (3.80)

21.30: Figueirense - Pelotas

23.15: Sampajo - Parana

Subota

01.30: Amerika MG - Botafogo SP

20.30: CSA - Avai

23.00: (2.75) Žuventud (2.70) Kruzeiro (2.90)

Nedelja

01.00: Oeste - Konfijansa

20.00: Ponte Preta - Nautiko

20.00: Vitorija - Šapekoense

***kvote su podložne promenama




tagovi

CRBBrazilBrazil Serija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara