Mario Gece (©Reuters)
Mario Gece (©Reuters)

Vaskrsli Štutgart juri finale Kupa, Ajntraht za spas sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 12:24

Švabe dočekuju rivala iz Frankfurta u preostalom polufinalnom duelu DFB Pokala

Posle pet godina, Ajntraht može ponovo da osvoji DFB Pokal, ali još mora da savlada dve prepreke. Prva je Štutgart, čiji je glavni cilj na kraju sezone opstanak u najvišem nemačkom takmičenju. I pored toga, Švabe žele uspeh u sredu (20.45).

Prolećni deo sezone se sigurno ne razvija po zamislima čelnika kluba iz Frankfurta. Orlovi su se već u februaru oprostili od Lige šampiona i ne provode se baš najbolje u Bundesligi, gde padaju na tabeli iz sedmice u sedmicu.

Izabrane vesti

Bar im Kup Nemačke popravlja raspoloženje. U njemu su, posle zimske pauze, savladali Darmštat, a u četvrtfinalu su se obračunali i sa berlinskim Unionom.

"Ajntraht pridaje veliki značaj Kupu", rekao je trener Orlova Oliver Glazner.

20.45: (2,55) Štutgart (3,25) Ajntraht (2,85)

Dok u Štutgartu u poslednjem delu sezone promena trenera u pravom trenutku izgleda da preokreće stvari na bolje, Ajntraht iz Frankfurta je u pravoj krizi. Klub iz Hesena je pobedio samo u jednoj od poslednjih 13 takmičarskih mečeva.

S obzirom na to da je Ajntraht u Bundesligi tek deveti na tabeli kao rezultat nedavnog pada forme, DFB Pokal bi trebalo da bude poslednja šansa za momke iz Frankfurta da nekako spasu sezonu.

Dok se Orlovi kreću ka sredini tabele, Štutgart "trči u kopačkama". Po dolasku novog trenera Sebastijana Henesa, međutim, uzdigao se i probudio nadu u opstanak. I pored toga što brine oko statusa išao je neustrašivo kroz Kup i eliminisao Paderborn i Nirnberg.

"Momci su motivisani, a raspoloženje je dobro. Moramo da savladamo mešavinu napetosti i koncentracije u sredu uveče", rekao je strateg Henes.

Na strani Štutgarta nije jasno da li će defanzivac Anton i napadač Girasi moći da učestvuju u meču. U Ajntrahtu hrvatski igrači Smolčič i Jakić, kao i bek Maks nisu u konkurenciji za susret.

U finalu Kupa Nemačke plasirao se RB Lajpcig, koji je u utorak deklasirao Frajburg u gostima sa 5:1.

KUP NEMAČKE - POLUFINALE

Utorak

Frajburg - RB Lajpcig 1:5 (0:4)

/Gregorič 75 - Olmo 13, Henriks 14, Sobozlaj 37, 90+7, Nkunku 45+1/

Sreda

20.45: (2,55) Štutgart (3,25) Ajntraht (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeŠtutgartAjntrahtAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara