Ilustracija (©FK Skendija)
Ilustracija (©FK Skendija)

Vasoski ne zna kako je pobediti šampiona, ali za sve postoji prvi put

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 09:14

Makedonska fudbalska liga nastavlja se ovog vikenda, jedna utakmica se igra u petak, još pet u subotu, a sve oči biće uprte u Strumicu gde je na rasporedu derbi desetog kola

Od dopisnika Mozzartsporta

Akademija Pandev, koja ove sezone ima ambicije da se plasira u Evropu, u najuzbudljivijem duelu 10. kola makedonskog šampionata dočekaće aktuelnog šampiona Škendiju (subota, 14.00). Za Strumičane ovaj derbi dolazi u nezgodnom trenutku, posle tri kola bez pobede (remiji sa Skopljem i Pelisterom 0:0 i poraz od Škupija 1:3), ali ovo će biti prilika za trenera Aleksandra Vasoskog da pokaže da su popularni „pandevci“ dobro radili kroz reprezentativnu pauzu.

Izabrane vesti

Nijedna od te dve ekipe nije dala nijednog seniorskog reprezentativca u novembarskoj pauzi, bilo je samo odsutnih članova koji su igrali za mlade reprezentacije, pa su u mirnoj atmosferi i u punom ritmu radili na pripremama za meč na stadionu Mladost u Strumici. Fudbaleri Akademija Pandev će igrati kako bi okončali krizu i prekinuli tradiciju koja kaže da četiri utakmice nemaju trijumf nad ovim rivalom (četiri poraza u nizu), a u isto vreme trener Vasoski će imati jedan veliki, veliki motiv... 

14:00: (3,90) Akademija Pandev (3,30) Škendija (1,92)

Bivši štoper makedonske reprezentacije, koji je u ulozi trenera u poslednjih pet godina, nije imao nijednu pobedu nad Škendijom kao šef stručnog štaba. Vasoski se radovao kao pomoćnik zbog tri boda više puta, međutim, od 2017. nadalje deset puta u ligi i kupu suočilo se sa ovim rivalom. Na kontu je pet remija i četiri poraza sa Vardarom, kao i jedan poraz sa Akademijom Pandev tokom prošle sezone. Ipak, nikad ne reci nikad, za sve postoji prvi put. 

Kada govorimo o ukupnoj istoriji utakmica Akademije Pandev i Škendije, oni su se sastali 14 puta. Od 2017. Škendija ima osam pobeda, nasuprot četiri Akademije Pandev, a samo dva meča su završena nerešeno. U poslednjih devet utakmica uvek je postojao pobednik, a retko u ovom derbiju padne više od tri gola.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Besart Ibraimi doneo je Škendiji poslednje dve pobede kod kuće nad Akademijom Pandev. Najbolji strelac i ujedno najbolji igrač u istoriji kluba otišao je tokom letnjeg prelaznog roka, pa će Bruno Akrapović morati da pronađe novog heroja sa kojim će napasti tri boda. Glavni adut ponovo će biti Sindrit Guri koji je u prethodnom meču bio dvostruki strelac i započeo avanturu u timu u gradu ispod Šare. 

Deseti krug u makedonskom fudbalu otvorila je pobeda Skoplja nad Rabotničkim (1:0). U ostalim duelima koji se igraju u nedelju, svi od 14 ćasova, Bregalnica će ugostiti Makedoniju Đorče Petrov, Renova će se suočiti sa Pelisterom, Struga će dočekati Borec, dok će Tikveš na megdan izaći sa liderom Škupijem. 


tagovi

Makedonija 1ŠkendijaAkademija Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara