Zoran Zekić (©Reuters)
Zoran Zekić (©Reuters)

Vatreni dinamovac prepreka Modrima: Emocije postoje, ali glavom sam u Slaven Belupu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 13:34

Zoran Zekić, strateg Farmaceuta iz Koprivnice, napravio je plan kako da zaustavi lidera šampionata Hrvatske u nedelju od 15 časova

Godinama već mediji spekulišu o tome da će Zoran Zekić da sedne na klupu Dinama iz Zagreba. Svaki put kada dođe do smene na Maksimiru, a to nije tako retka pojava, Zekić je među kandidatima. Međutim, dugogodišnji strateg Šerifa iz Tiraspolja i Osijeka nije još dobio šansu na klupi kluba za koji je svojevremeno nastupao u sezoni 2004/2005. Uoči ove sezone se Zekić vratio u Hrvatsku, preuzeo je Slaven Belupo i vodiće ekipu u nedelju od 15 časova baš protiv Dinama.

Biće to prilika za Zekića da direktno zada udarac Modrima u borbi za titulu. Dinamo trenutno deli prvu poziciju na tabeli sa Osijekom, imaju po 54 boda, ali Zagrepčani su odigrali jednu utakmicu manje.

Izabrane vesti

Bio je aktuelni šampion Hrvatske u mnogo boljoj situaciji, ali je prethodnih nedelja upao u krizu. U poslednja četiri kola je zabeležio samo jedan trijumf.

Idealan je momenat za Zekićeve izabranike da se osvete Dinamu za dva ubedljiva poraza u dosadašnjem delu sezone. U septembru je bilo 4:1 u Koprivnici, a u decembru 3:0 na Maksimiru.

Tim porazima ne dajem nikakvu pažnju. Dinamo je klub koji volim i koji mi je uzeo dobar deo mladosti u navijanju i praćenju. Emocije postoje, ali 200 posto sam u Slaven Belupu. Ovde imamo baš puno posla, od jutra do sutra sam na raspolaganju, a najveći deo koncentracije je na prvom timu. Ne zanimaju nas nikakve priče o borbama za naslov. Mislim da idemo u dobrom smeru i da su naši mladi igrači dosta napredovali. Neki su dobili više prilika, neki manje, ali sve to je svojevrsna priprema za sledeći deo“, rekao je Zekić.

15.00: (8,00) Slaven Belupo (4,20) Dinamo Z. (1,45)

Slaven Belupo je potpuno rasterećen, ne strepi za opstanak pošto ima 16 bodova više od Hrvatskog Dragovoljca, ali istovremeno ne može da se probije ka vrhu i uključi u borbu za plasman u Evropu. Na sedmoj je poziciji i to se neće skoro promeniti, bez obzira na današnji ishod.

Rasterećen protivnik često ume da bude i najopasniji. Domaćin nema šta da izgubi, a Dinamo može da prospe sve. Čitavu sezonu, da na kraju ostane bez mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da bude prinuđen da se bori za Ligu konferencije…

Sreća Modrima definitivno nije naklonjena. U petak je Marko Bulat polomio nogu na treningu i završio je sezonu, povredu slabijeg intenziteta je zaradio i Danijel Zagorac. Arijan Ademi, Dino Perić i Kevin Teofile su počeli sa treninzima, ali teško da će danas da budu starteri. Uz to, sedmorici Zagrepčana preti suspenzija u slučaju da dobiju žuti karton, onda ne bi mogli da igraju u narednom kolu protiv Dragovoljca.

--------------------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------------------------

HRVATSKA 1 – 29. KOLO

Petak

Hrvatski dragovoljac – Istra 0:0

Subota

Gorica - Rijeka 1:0 (0:0)

/Čestić 73ag/

Hajduk - Lokomotiva 4:0 (2:0)

/Kalinić 23, Krovinović 43, Melnjak 54, Sahiti 62/

Nedelja

15.00: (8,00) Slaven Belupo (4,20) Dinamo Z. (1,45)

17.05: (6,75) Šibenik (4,00) Osijek (1,53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebSlaven Belupo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara