Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Vatreni na pragu EP: Nema Kramarića i Petkovića, špic je Musa, Montelin debi u Osijeku

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.23. | 11:40

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Hrvatska bi eventualnom večerašnjom (20.45) pobedom u Slavoniji došla na korak do završnice šampionata Starog kontinenta. Obojica selektora ne mogu da računaju na najjače timove

Bronzana selekcija sa Mundijala u Kataru i srebrna četiri godine ranije iz Rusije grabi ka završnici Evropskog prvenstva naredne godine. Vatreni imaju tri pobede i remi u kvalifikacijama pred večerašnji (20.45) duel sa Turskom.

Selekcija koju je prošlog meseca prezeo Italijan Vinčencio Montele takođe ima 10 bodova, ali je odigrala meč više od domaćina. Pretnje po ove dve selekcije su Vels i Jermenija koji su sakupili po sedam. Tim Zlatka Dalića je dosad primio samo gol za 360 minuta, a dao je devet.

Izabrane vesti

U slučaju pobede u Osijeku, Hrvatska bi već za vikend imala prvu meč loptu u Kardifu da obezbedi vizu za šampionat Starog kontinenta. Vatreni imaju mnogo problema s povredama. Ivan Perišić je završio sezonu, a van stroja su i napadači Andrej Kramarić i Bruno Petković. Napadač Dinama bi mogao da bude spreman za Vels u nedelju. Marko Livaja je rekao zbogom Kockastima, a neće u timu biti ni Mislava Oršića koji i dalje ne igra za Trabzon u koji je stigao letos posle loših šest meseci u Sautemptonu.

20.45: (1,70) Hrvatska (3,80) Turska (5,80)

U reprezentaciju se vraća igrač Fjorentine Josip Brekalo, dok će najistureniji da bude Petar Musa, napadač Benfike. Srednji red je snaga Hrvetske, tu su nezamenjivi Luka Modrić, Marcelo Brozović i dvostruki strelac iz Burse Mateo Kovačić. Musi i Brekalu u napadu će se pridružiti Mario Pašalić.

Luke Modrića nema mnogo u dresu Reala, ali najbolji hrvatski fudbaler svih vremena je i sa 37 godina najvažniji šraf u Dalićevom mozaiku.

"Svežine i motivacije ima, dobro se osećam. Pun sam želje i elana i jedva čekam opet predvoditi Hrvatsku kao kapiten. Čeka nas jako teška utakmica protiv odlične ekipe. Igrali smo s njima puno puta i utakmice su uvek bile neizvesne i teške. Odlična su ekipa, imaju dosta kvalitete. Očekujemo jednu takvu utakmicu, igramo na novom stadionom pred našim navijačima i puni smo želje da odigramo veliku utakmicu. Nadam se da ćemo to i napraviti, ali prema Turskoj definitivno imamo veliki respekt”, reako je Dalić, prenosi portal Germanijak.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU HRVATSKE PROTIV TURSKE U OSIJEKU.

Neki od mlađih igrača kao što su Musa, Brekalo i Beljo dobiće neočekivanu priliku.

"Ovo i velika prilika za te igrače koji će igrati. Ovo su utakmice koje ti mogu promeniti reprezentativnu karijeru. Velika je utakmica protiv velike ekipe. Od tih igrača očekujemo da iskoriste priliku i pokažu zašto su tu”, istakao je kapiten Hrvatske.

18.00: (4,80) Letonija (3,60) Jermenija (1,85)

Ni Turska neće biti kompletna. Montela ne može da računa na važne igrače, povređene Sojundžua, Gulera, Undera, Unala i golmana Gunoka. U špicu će biti napadač Bešiktaša Dženk Tosun, dok će sa krila da mu pomaže odlični krilni napadač Galatasaraja Kerem Akturkoglu. I Turska je jaka na sredini terena sa igračima Intera i Benfike Čalhanogluom i Kokčuom.

Krajem marta u Bursi, Hrvatska je rutinski dobila Turke sa 2:0 pogocima Matea Kovačića u prvom poluvremenu. Utakmica se igra u Osijeku, a svih 13.000 ulaznica je raspodato. U ovom kvalifikacijama Vels je ostao nesavladan na domaćem terenu (1:1), dok su Luka Modrić i drugovi dobili Letoniju sa 5:0. Turska se sa oba gostovanja vratila sa maksimalnim učinkom, dobila je Jermeniju i Letoniju.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Četvrtak

GRUPA A

20.45: (14,0) Kipar (6,75) Norveška (1,20)

20.45: (1,30) Španija (6,00) Škotska (11,0)

GRUPA D

18.00: (4,80) Letonija (3,60) Jermenija (1,85)

20.45: (1,70) Hrvatska (3,80) Turska (5,80)

GRUPA E

20.45: (3,35) Albanija (3,20) Češka (2,40)

20.45: (11,0) Farska Ostrva (5,20) Poljska (1,30)

GRUPA I

20.45: (10,5) Andora (4,60) Tzv. Kosovo (1,40)

20.45: (6,75) Belorusija (3,90) Rumunija (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Turskereprezentacija Turskefudbalska reprezentacija hrvatskeLuka ModrićZlatko Dalićkvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara