Salahov gol s penala (©Reuters)
Salahov gol s penala (©Reuters)

VATROMET! Sedam golova na Enfildu, Salahov trijumfalni het-trik i ludi Bijelsin Lids koji će biti trn u oku svima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.09.20. | 20:25

Kakav meč u domu vladajućeg šampiona Engleske i pobeda Liverpula rezultatom 4:3

Spektakl! Vatromet! Fudbalska predstava za pamćenje! Kakav meč, kakav fudbal i konačni rezultat u domu vladajućeg šampiona Engleske! Ništa manje nije se očekivalo od Liverpula, a pogotovo ne ni od Lidsa Marsela Bijelse, čiji mentalni sklop nije dozvoljavao povlačenje čak ni protiv najmoćnijeg tima engleskog fudbala novijeg doba. Tako smo već u prvom kolu dobili spektakl nabijen strahovito ofanzivnim fudbalom sa sedam golova i pobedom Redsa sa 4:3 (3:2).

Kapa dole Liverpulu za trijumf i četiri pogotka već na otvaranju sezone, ali ako dopustitte konstatovaćemo da će biti pravo uživanje gledati svaki meč u kojem će na terenu biti puleni Marsela Bijelse! Jer, ono što su nam priredili popularni Loko i Jirgen Klop je školska demonstracija napadačkog fudbala, s tim što je povratnik u Premijer ligu odmah svima stavio do znanja da se neće povlačiti i braniti, ma ko bio na drugoj strani terena.

Izabrane vesti

Šta smo ovo gledali na Enfildu ovog subotnjeg predvečerja?! Nisu fudbalski bogovi mogli da nas počaste većim fudbalskim šouom od ovog! Možda to nije bila demonstracija najkvalitetnijeg fudbala, ali definitivno jeste najofanzivnijeg. Jer, gde ćeš više napadačkog od onoga što u sebi nose Klop i Bijelsa? Ma, dovoljno je samo pogledati rezultat, da je Lids čak tri puta stizao vođstvo aktuelnog prvaka i da je Liverpul na silu morao do tri boda, ali teško da može bolje od ovog. A opet - sezona je tek počela.

Koliko je dobra utakmica bila za gledanje govori i to da je njeno crveno usijanje zapravo bilo u uvodnih pola časa! Liverpul je tri puta tresao mrežu, Lids je u dva navrata uzvraćao i ostajao u životu, a pet golova za pola sata igre nije u Premijer ligi nije viđeno skoro osam godina, još od susreta Redinga i Mančester junjateda u decembru 2012! Prava retkost, ali ako je neko trebalo da ispiše nove stranice u istorijskim udžbenicima, onda su Liverpul i Lids pravi klubovi za tako nešto. Baš kao i u tom okršaju Redinga i Junajteda, tako je i večeras konačni rezultat glasio 4:3. I sve zahvaljujući nespretnosti Lidsove odbrane i hladnokrvnosti Mohameda Salaha.

Trljaju rukama sada svi oni koji su Egipćanina stavili u svoj Fantazi tim, jer je Salah danas bio izuzetno raspoložen da trese mrežu mladog i talentovanog golmana Ilana Meslijea. Prvi gol Salah je postigao već u 4. minutu sa bele tačke posle lošeg postavljanja Robina Koha, koji će svoj debitantski nastup u dresu Lidsa i Premijer ligi pamtiti po zlu. Jer, za taj prvi jedanaesterac lopta ga je pogodila u ispruženu ruku, a sudija Majkl Oliver nije imao nikakvu dilemu i pokazao je na belu tačku. Salah je iz sve snage raspalio po lopti i poslao je pod prečku. Koh je bio krivac i za drugi pogodak Liverpula, kada je Virdžil van Dajk iskoristio odličan centaršut Endija Robertsona iz kornera i blok u kaznenom prostoru kako bi glavom uneo loptu i Meslijea u gol. Doduše, kapiten Liverpula vratio je uslugu gostima kod gola Patrika Bamforda pošto je napravio užasnu grešku i čini se malo potcenjivački pokušao da reaguje ispred napadača Lidsa. On je, ipak, dobro anticipirao celu situaciju i poslao loptu iza Alisonovih leđa. Pre toga Lids je do prvog izjednačenja stigao preko Džeka Harisona koga je novopečeni reprezentativac Engleske Kalvin Filips lepo uposlio dugom loptom. 

Na kraju je Liverpul ipak na poluvreme otišao sa golom viška. Strelac je ponovo bio Salah, ovog puta je “ubio pauka“ na mestu gde se spajaju prečka i stativa i iskoristio veliki propust Kohovog partnera u odbrani Paskala Strajka. Velika muka za Lids ove sezone mogla bi da bude upravo odbrana, jer su i Strajk i Koh jako mladi i nedovoljno iskusni da bi se nosili protiv najjačih klubova Engleske...

I pored jasnog deficita u odbrani Lids je nastavljao da juriša ka golu Liverpula, što se na kraju isplatilo. Bar trenutno... Mateuš Klih iskoristio je nesmotrenost Liverpulove odbrane i pravovremenu loptu u prostor brzonogog Eldera Koste, pa je u dva poteza desnom nogom matirao Alisona za velikih 3:3 u 66. minutu. Ni tada Lids nije odustajao od ofanzivne igre možda zvuči neverovatno, ali su izabranici Marsela Bijelse išli na tri boda!

Na kraju su ipak ostali bez i tog jednog. Rodrigo Moreno je nesmotreno startovao na Fabinju u svom kaznenom prostoru, a Oliver je još jednom pokazao na belu tačku. Salah je ovog puta pucao u stranu i bio još jednom na visini zadatka, minut pre odlaska u nadoknadu.

Liverpul je odradio veliki posao na startu sezone, a Lids će bez ikakve sumnje biti trn u oku svim protivnicima! Na kraju treba napomenuti da Marko Grujić nije bio na klupi za Liverpulove rezerve.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Subota

Fulam - Arasenal 0:3 (0:1)

/Lakazet 8, Gabrijel 49, Obamejan 57/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)

/Zaha 13/

Liverpul - Lids 4:3 (3:2)

/Salah 4 penal, 33, 88 penal, Van Dajk 20 – Harison 12, Bamford 30, Klih 66/

21.00: (2,15) Vest Hem (3,40) Njukasl (3,40)

Nedelja

15.00: (3,60) VBA (3,45) Lester (2,05)

17.30: (1,90) Totenhem (3,50) Everton (4,20)

Ponedeljak

19.00: (3,30) Šefild Junajted (2,75) Vulverhempton (2,55)

21.15: (5,20) Brajton (3,70) Čelsi (1,70)

Odloženo

Barnli – Mančester Junajted

Mančester Siti – Aston Vila

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mohamed SalahVirdžil van DajkPatrik BamfordRodrigo Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara