Vazura: Nećemo antifudbal! Zvezda je dobra, ali mi smo u boljoj formi

Vreme čitanja: 5min | pet. 20.09.19. | 20:22

U Partizanu nisu zadovoljni rezulatatom, ali jesu utiscima iz duela sa AZ-om

Malo je jedan poen. Kao da ih je neko zakinuo sa sva tri, u Partizanu ne mogu tek tako da se pomire sa činjenicom da je početak grupne faze Lige Evrope obeležen samo remijem sa AZ Alkmarom, naročito ako se ima na umu preokret, rezultatska i brojčana prednost (igrač više duže od sat vremena), kao i domaći teren.

Ako je za utehu, makar je srpski predstavnik igrao oku prijemčiv fudbal, sve vreme napadao, napunio oči što mališanima na tribinama, što navijačima pokraj televizijskog ekrana. I time dao povod svima u i oko kluba da veruju da je moguć scenario od pre dve jeseni. Uostalom, i tad je, protiv Jang Bojsa (doduše, u gostima) počelo nerešenim ishodom.
Svi smo nezadovoljni bodom“, uzdiše Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka. “Tri bi nam mnogo značila i na finansijskom planu, kao i u raspletu za prolaz grupe. Morali smo da iskoristimo šanse“.

Izabrane vesti

Utisak da je ekipa igrala ofanzivno, ali da je zakazala na dva plana (u realizaicji i odbrani) deli i prvi klupski operativac.
“Nismo smeli da primimo one golove. Pogotovo drugi, sa igračem više. To je veliki propust. Sve u svemu, Partizan je igrao dobro, na gol više, nije se branio, dvaput je zatresao mrežu. Imali smo 20 šuteva ka golu, svaku utakmicu ćemo tako igrati. Nećemo antifudbal, nego ćemo da igramo lepo za oko i publiku, da svaka akcija bude šansa. To je zamisao Sava Miloševića“.

Ideje struke na terenu je u delo pretvarao Bibras Natho, odigravši najbolju partiju od dolaska u Beograd, istovremeno postavivši standarde za neka buduća vremena, jer posle izvedbe od četvrtka veče navijači očekuju da na svakom narednom meču Izraelac “pušta kišu“.
“Prilikom dovođenja Natha, znali smo koga angažujemo. Naravno, nije spreman 100 odsto, došao je bez priprema i treninga. Tu je tek mesec dana, od čega je deset bio s reprezentacijom. Od njega očekujemo još više, trenutno nije fizički najspremniji. Videli smo odličnu igru i Umara Sadika, postaje sve bolji, a žao mi je što Asano nije iskoristio prilike. Igračima pristiglim kasnije potrebno je vreme da se prilagode“.

A jedino što u Humskoj nema jeste baš – vreme. Već u nedelju od 18 časova na programu je 161. večiti derbi. Crvena zvezda je četiri koraka ispred i ako ne želi da joj dozvoli da dodatno odmakne u ranoj fazi šampionata Partizan mora da je savlada, na svom stadionu.
Pobeda bi nam mnogo značila. Čeka nas težak niz: Zvezda, Javor, Niš, pa Astana. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, sve navedeno možda bude prekretnica u prvenstvo“, dodaje Vazura i najavljuje mnoštvo skauta u ložama stadiona crno-belih. “Svakako dolaze ovi što skautiraju Zvezdu i Partizan. Dolaziće ljudi iz Mančestera i Totenhema. Protiv Alkmara, bili su predstavnici Sautemptona, zatim italijanskih i francuskih klubova“.

Jedna od tema pred derbi, tradicionalno, jeste delegiranje sudije. Ovoga puta izbor je pao na Srđana Jovanovića, a sa njim i predsednikom FSS Slavišom Kokezom, sreli su se čelnici Partizana i Crvene zvezde, u nameri da u nedelju “čovek u plavom“ bude – nevidljiv.
Mi se nikad ne pitamo ko će da sudi, tako da ne možemo ni da imamo, ni da nemamo, zamerke na izbor arbitra. Oni koji delegiraju sudije vrlo dobro znaju što je neko delegiran, zašto je neko na listi, zašto neko nije, zašto neko sudi derbi, zašto neko dosad nije to činio... To ostavljamo ljudima koji odlučuju, dobro znaju šta i kako rade. Voleo bih da se greške ne dešavaju. One su sastavni deo utakmice, normalno je da arbitar nekad pogreši, ali da li je grešio namerno ili ne,  trebalo bi da ostavimo nadležnim organima“.

Tokom petka organizovana je poviše Autokomande i serija sastanaka koji za cilj imaju bezbednost gledalaca na derbiju. Zasad je prodato oko 15.000 ulaznica, ali navala se tek očekuje imajući u vidu da su partizanovci bili zaokupljeni duelom sa AZ-om, a navijači Crvene zvezde su se tek jutros vratili iz Minhena.
Naše službe imaju komunikaciju sa Zvezdinim što se tiče njihovog dolaska na stadion. Predsednik Vučelić će da obavi razgovore. Nadam se pobedi. Zvezda je sigurno dobar tim, čim igra u Ligi šampiona. Tamo nema loših ekipa. Ipak, mislim da smo u boljoj formi i očekujem bolji rezultat po nas. Poslednji duel, u kupu, smo dobili, uvek idemo na trijumf. Nadam se da će biti mnogo navijača, zaslužujemo krcat stadion, jer oba kluba igraju UEFA takmičenja, zato očekujem evropski derbi“, zaključio je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

SRAMNO SUĐENJE STOJILKOVIĆA

Odluke Igora Stojilkovića na utakmici osmog superligaškog kola, Crvena zvezda – Inđija, danima su bili tema u fudbalskoj Srbiji. Partizan, kao zainteresovana strana za ishod šampionske trke, nezadovoljan je učinkom zemunskog arbitra, koji je svirao dva penala za crveno-bele u završnici tog duela.
Sramno mi je izgledalo suđenje na meču Zvezda - Inđija. Sramno, toliko mogu da kažem. Videćemo kakva će biti reakcija Sudijske komisije. Mi nismo izdali saopštenje povodom toga, stvarno nas ne zanima. Taj isti sudija je sudio deci Partizana u derbiju, vrlo dobro se zna na svakoj utakmici kako i šta se dešava“, rekao je Vazura.

DECO, HVALA! OTVARAMO TRIBINU ZA VAS

Nije pobedio Partizan na terenu, ali jeste na tribinama. Više od 22.000 mališana pratilo je duel s az Alkmarom, čime su crno-beli poslali prelepu sliku u svet. Odjeknulo je to na svim meridijanima.
Hvala svima koji su doveli decu. Precizno, bilo je 205 autobusa iz Srbije, mimo Beograda, ukuno 12.073 dece van glavnog grada. Njih oko 700 stiglo je sa Kosova i Metohije, za nas je velika čast što smo ih ugostili. Hvala pojedinačno svakom gradu, treneru, učitelju... Što je najvažnije, deca su bezbedno i bez ikakvih problema stigla kući. Hvala i svim školama iz Beograda, oko 9.000 dece. To je za mene najveći utisak. Holanđani su bili oduševljeni. To je poruka koju može Partizan da pošalje: i kad smo kažnjeni, možemo da organizujemo više od 20.000 dece za pet dana. Partizan će da odredi deo tribine gde će mališani uvek moći da dođu i besplatno gledaju utakmice, Upravni odbor se saglasio s tim predlogom“, otkrio je Vazura.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara