Uroš Đurđević (© MN Press)
Uroš Đurđević (© MN Press)

Vazura pokušava nerealno: Đurđeviću Meksiko bliži od Humske, može da zaradi 1.600.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 10:24

Već je odbio bečku Austriju, povratak u Partizan teško izvodljiv

Dosta toga se može zameriti Milošu Vazuri, mada mu se isto tako mora priznati da ima veštine zaposlenih u marketinškim agencijama. Više prijateljsku, a manje poslovnu posetu Uroša Đurđevića Humskoj iskoristio je da predstavi javnosti kako radi na povratku napadača velike vrednosti u očima Grobara, samo što taj posao baš i nije izvodljiv. Čak pre deluje da je u situaciji kad mnogi odbijaju crno-bele pojavljivanje Obrenovčanina na stadionu generalni direktor video kao šansu da navijačima predstavi kako radi na nečemu velikom.

Suština je da je spoj Đurđevića i Parnog valjka neizvodljiv u ovom času. Čak ni opcija pozajmice, koju je prvi operativac kluba pomenuo, ne deluje realno. Po više osnova.

Izabrane vesti

Đurđević je u društvu oca Zorana i agenta Darka Ristića stvarno bio u ponedeljak na Topčiderskom brdu. Bio je i prošlog leta. I pretprošlog. Nijednom u tim situacijama niko od rukovodilaca Partizana nije pomenuo šansu za angažmanom, iako je potreba da se dovede špic uvek postojala. Na kraju krajeva, od popularnog Đuke i trenutno raspoloživog Rikarda Gomeša teško da je neko bio bolji u Partizanu u poslednjih deset godina.

Najmanje dva detalja ograničavaju šanse Partizana. Prvi se tiče činjenice da je potencijalni reprezentativac Crne Gore prošlog leta obnovio saradnju sa Sportingom iz Hihona, obavezavši se da u Španiji ostane do 2027. Drugi, da je baš u tom periodu klub iz Asturije ušao u poslovnu saradnju sa Orlegi grupom, konzorcijumom iz Meksika, u čijem su vlasništvu još dva kluba iz Lige MX, Atlas i Santos Laguna. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Urošu je prošlog leta zarada povećana na 800.000 evra godišnje, a u ugovoru je klauzula na osnovu koje pomenuti konzorcijum može da preseli Đurđevića u Srednju Ameriku po znatno povoljnim finansijskim uslovima. Navodno bi novac bio dupliran, a to znači 1.600.000 evra za godinu dana. Verovatno u formi pozajmice. I to je prilika kakva se ne ispušta.

U međuvremenu, ponuda Đurđeviću ne manjka. Čak i kad odigra sezonu ispod očekivanja. Iako je dao samo pet golova i imao skraćenu minutažu u odnosu na prethodni ciklus, i dalje je tražen. Primera radi, želela ga je bečka Austrija, međutim, Uroš nije bio raspoložen da se preseli u tu sredinu. Ako izabere Meksiko valja ga razumeti, novac koji bi tamo dobio je fantastičan i pitanje je da li iko od evropskih klubova može da mu ponudi slične uslove za 12 meseci.

Na sve to, Urošu Đurđeviću ni na privatnom planu povratak u Srbiju nije prioritet. Već je kupio stan u Hihonu, planira da izgradi i kuću, kako bi po okončanju karijere nastavio da živi u Španiji. Zato će Partizan nastaviti da pokušava i čeka (na kraju krajeva, tek pre kraj prelaznog roka 2016. je i doveo Đurđevića), ali deluje da će morati da se okrene nekim drugim, realnijim i pre svega pristupačnijim rešenjima.


tagovi

FK PartizanUroš Đurđević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara