Miloš Vazura i Igor Duljaj (©Starsport)
Miloš Vazura i Igor Duljaj (©Starsport)

Vazura: Zašto bismo menjali Duljaja kada smo prvi? Dovodimo krilo, Saldanja ostaje

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.12.23. | 14:58

"Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi, obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da zahvalim na pomoći", ističe generalni direktor crno-belih

Uprkos tome što je jesenji deo sezone završio na liderskoj poziciji, atmosfera u Partizanu je daleko od idilične. Makar na relaciji trener – klupska uprava. Tako bar tvrdi Igor Duljaj, koji tvrdi da mu 'čelnici pružaju podršku dok s druge strane pregovaraju sa petoricom drugih trenera', međutim, direktor crno-belih Miloš Vazura uverava da ima poverenje u 44-godišnjeg stručnjaka.

Vazura je na ceremoniji povodom promocije kalendara za 2024. godinu govorio za medije, osvrnuvši se na brojne teme iz prethodnog perioda, od planova u predstojećem prelaznom roku, preko neuspešnih kvalifikacija za Evropu i učinka u jesenjem delu sezone do ponuda koje je klub dobio za igrače.

Izabrane vesti

Ipak, prvo o relaciji sa aktuelnim trenerom.

"Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera - nismo. Što bismo sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencije od Šerifa kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim i željama Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu", izjavio je Vazura.

Svakako mnogo bolje nego što je iko mogao da pretpostavi kada je Partizan letos deklasiran u kvalifikacijama za Ligu konferencije od Nordsjelanda.

"Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo loše, i vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno, dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije."

Što se dolazaka tokom zime tiče, neće ih biti mnogo.

"Znam da bi javnost, kao i navijači, volela da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sprotskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već dva-tri. Još, ako neko ode. Znamo poziciju na kojoj sigurno dovodimo, a to je krilni napadač. Tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača."

Prethodnih dana spekulisalo se o interesovanju Bešiktaša i Malmea za Mateusa Saldanju, ali Vazura smiruje navijače i uverava da Brazilac ove zime ne ide nigde. I ne samo on...

"Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima."

Ipak, to ne znači da odlazaka neće biti u januaru.

"Ono što želimo da prodamo, to smo želeli da uradimo i u julu, tako da očekujemo da u ovom prelaznom roku prodamo te igrače i obezbedimo finansijsku stabilnost. Ima par igrača kojima ističe ugovor u julu i sa kojima ćemo razgovarati kad prođu praznici."

Zasad nema zvaničnih ponuda, ali ima interesanata za SaldanjuMihajla IlićaSvetozara Markovića Kristijana Belića, što ne krije ni Vazura.

"Imamo klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude. Imamo usmene za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića, ali za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude, bićete obavešteni."

Za kraj zahvalio je Vazura i državi na finansijskoj pomoći.

"Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi, obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transferi koji neće remetiti klub, kako bismo obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba", zaključio je direktor Partizana.


tagovi

Miloš VazuraIgor Duljaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara