©Reuters
©Reuters

Veče fudbalskih majstora iz Lisabona: Di Marija iz kornera, Kabral petom u 90+2, Benfika i na proleće igra u Evropi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.12.23. | 23:14

Orlovi slavili sa 3:1 u Salcburgu, pa su zbog većeg brojeg datih golova od večerašnjeg rivala zauzeli treće mesto u grupi D. Sosijedad u Milanu odbranio povlašćeni status na žrebu za osminu finala Lige šampiona (0:0)

Jedna pobeda je bila dovoljna za opstanak na evrosceni, ali kakva - herojska! U večeri fudbalskih majstora iz Lisabona, sastav Rodžera Šmita je u direktnom obračunu eliminisao Salcburg na Red Bul Areni i obezbedio učešće u Ligi Evrope na proleće - 3:1 (2:0).

Delovalo je da ni fenomenalno veče Anhela di Marije neće biti dovoljno gostima da dođu do neophodna dva gola prednosti, pošto je sastav Gerharda Štrubera u 57. minutu prilično srećnim golom Luke Sučića došao do rezultata koji mu je bio dovoljan za evropsko proleće i treće mesto u grupi D.

Izabrane vesti

Ipak, Šmit je imao još nekoliko aduta u svojim rukama, a onaj ključni na teren je poslao u prvom minutu nadoknade. Artur Kabral je zapravio bio poslednja šansa Benfike. Bivši napadač Fjorentine ove sezone je tresao mreže samo u domaćim kupovima, dok u prvenstvu posti 11 utakmica. Ipak, večeras mu je bilo suđeno da bude heroj. Sve je krenulo od perfektne lopte Tomasa Arauža iz poslednje linije, Fredrik Aursnes je iz prve poslao loptu u petarac domaćina, a tamo je Kabral petom poslao loptu u mrežu.

Benfika je na kraju u nokaut fazu Lige konferencije otišla zahvaljujući većem broju postignutih golova od Salcburga, pošto im je i gol-razlika bila identična. Ipak, čini se da je Šmitov tim samo na delu potvrdio da ima kvalitetniji tim od austrijskog šampiona.

Di Marija je imao veče za pamćenje. U 32. minutu je postigao gol direktno iz kornera, dok je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena sa mnogo osećaja izbacio Rafu Silvu u gol šansu, a ovaj perfektnim udarcem savladao nemoćnog Aleksandera Šlagera. Na kraju je delovalo da bi sve to moglo da bude uzaludno, ali da ne bude tako pobrinuo se Artur Kabral.

U derbi meču grupe D između Intera i Real Sosijedada nije viđeno bukvalno ništa. Gosti su bili u prednosti zbog bolje gol-razlike, tako mu je remi bio dovoljan za overu prvog mesta i povlašćene uloge na žrebu za osminu finala. U tome su i uspeli na prilično siguran način, imali su apsolutnu kontrolu lopte (62 procenta) i tako onemogućili sastav Simonea Inzagija da ozbiljnije pripreti (0:0).

Inter je imao nešto više pokušaja, što se i moglo očekivati s obzirom na to da je samo pobedom mogao do prve pozicije. Ipak, onih stopostotnih gotovo da nije ni bilo. Pamtiće se snažan udarac Hakana Čalhanoglua preko prečke u 39. minutu, kao i poslednji pokušaj Lautara Martineza u šestom minutu nadoknade meča, kada je lopta prohujala malo pored leve stative.

Imanol Alguasil nezadovoljan može da bude samo zbog činjenice što je žuti karton u 85. minutu dobio Elustondo, pa na iskusnog defanzivca neće moći da računa u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja.


LIGA ŠAMPIONA, GRUPA D:

Salcburg - Benfika 1:3 (0:2)

/Sučić 57 - Di Marija 32, Rafa Silva 45+1/

Inter - Sosijedad 0:0



tagovi

Anhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara