Foto: Reuters
Foto: Reuters

Večeras nije trebalo da bude kraj: Spinacola završio prvenstvo, čeka ga višemesečna pauza

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 23:45

Sjajni bek Rome pokidao Ahilovu tetivu

Ne mogu u taboru Italije previše da slave pobedu nad Belgijom. Jesu se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, ali će u nastavak takmičenja morati bez jednog od najboljih fudbalera na turniru. Loše vesti stižu sa Čizme - Leonardo Spinacola je pokidao Ahilovu tetivu, te ga očekuje višemesečna pauza.

Dalo se i naslutiti da se radi o ozbiljnijoj povredi kada se sam srušio na zemlju, a potom u suzama, na nosilima, napustio teren. Nažalost, ubrzo po završetku meča stigla je i potvrda, a pojedini italijanski novinari čak navode da bi celih godinu dana mogao da odsustvuje sa terena.

Izabrane vesti

Večeras definitivno nije trebalo da bude kraj. Posebno ne ovako bolan, jer iza njega je bajkovitih dvadesetak dana. Igrama u prethodna četiri meča (propustio utakmicu sa Velsom) oduševio je čitavu fudbalsku Evropu, protiv Turske i Austrije čak pokupio nagradu za igrača utakmica, sve je slutilo na veliki transfer, ali u ovakvim okolnostima sve pada u vodu.

Povrede će nazalost, uz ovo Evropsko prvenstvo, ostati sinonim za 28-godišnjeg Italijana. Finiš sezone u Seriji A propustio je zbog problema sa butinom, koja ga je mučila i tokom prethodne godine. Pre tri sezone je zbog povrede ligamenata pet meseci odsustvovao sa terena, ranije tokom karijere svako malo morao na pauzu. I sada još jedna, teža od svih prethodnih. Možemo samo da se zapitamo - gde bi mu kraj bio?



tagovi

Euro2020Leonardo Spinacola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara