Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Vejn Runi na novom zadatku: Da li je Plimut stanica ka Mančesteru?

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 22:02

Bivši golgeter na klupi četvrtog kluba u trenerskoj karijeri

Iz centralne Engleske seli se Vejn Runi na jug. Doduše, nakon šest meseci pauze u radu, pošto od rastanka sa Birmingemom posle svega 15 utakmica, nekadašnji golgeter nije imao trenerski angažman.

Čekanju je došao kraj, engleski mediji pišu da je sve dogovoreno da Runi sedne na klupu Plimuta, sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Klub sa juga države iza sebe ima dramatičnu sezonu, pošto je završio sa samo jednim bodom iznad zone ispadanja i to baš ispred Birmingema. Bilo je napeto, ali cilj je ispunjen nakon promocije iz trećeg ranga pošto će se Plimut i naredne sezone takmičiti u Čempionšipu.

Runi će dirigentsku palicu preuzeti od Jana Fostera koji je smenjen još početkom aprila nakon serije od pet izgubljenih utakmica na domaćem terenu bez postignutog gola. U poslednjih šest mečeva sezone ekipu je vodio sportski direktor Nil Djusnip, koji je i zaslužan za Runijev angažman. Njih dvojica poznaju se još iz Runijevih dečačkih dana, dok je stasavao u Evertonovoj akademijiji u kojoj je tada radio Djusnip, a trenirao ga je i u mlađim selekcijama engleske reprezentacije.

Pre nego što se u potpunosti posveti igračima Plimuta, Vejn Runi će raditi kao stručni konsultant za BBC tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Bivši reprezentativac već neko vreme je aktivan u komentarisanju, uglavnom Mančester Junajteda i nimalo pohvalno. Kao neko ko je doživeo slavu na Old Trafordu, Runi nimalo ne štedi aktuelnu generaciju Junajtedovih fudbalera i trenera Erika ten Haga.

Sigurno je da se 38-godišnjak iz Liverpula nada da bi jednog dana i sam mogao da postane trener čuvenog kluba, ali dosad nije imao posebno zapažene rezultate u trenerskoj karijeri. Možda mu Plimut pomogne da napravi iskorak.


tagovi

PlimutČempionšipVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara