Aleksa Veličković, junak Majstora (©Starsport)
Aleksa Veličković, junak Majstora (©Starsport)

Veličković uništio Grafičar iz kontre, Radnički sa desetoricom do pobede

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 16:47

Zvezdina filijala pretrpela drugi uzastopni poraz (2:1)

Teških pet dana za Grafičar. Sjajno je izgledao beogradski tim na startu sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, vezao je devet utakmica bez poraza, ali mu prelaz sa septembra u oktobar nikako nije prijao. Posle Slobode iz Užica, Grafos je poklekao i protiv beogradskog Radničkog iako je gotovo čitavo drugo poluvreme utakmice 12. kola imao igrača više - 2:1.

Brze kontre Majtaora preko Alekse Veličkovića ispostavile su se nerešiva enigma za Grafičar i pored činjenice da su Majstori ostali sa igračem manje početkom drugog dela igre kada je Ognjen Mijailović zbog povlačenja Kneževića dobio drugi žuti karton. Hitri ofanzivac u 55. minutu poveo je kontru domaćina, na 15 metara od gola prekršajem ga je zaustavo golman Strahinja Manojlović kojeg je sa 11 metara savladao Nemanja Đokić.

Izabrane vesti

Uspavanu reakciju defanzive Grafičara i novu grešku rivala u napadu Novobeograđani su kaznili u 74. minutu kada je Veličković ponovo preuzeo glavnu ulogu i kontru koju je poveo Stoisavljević pretočio u novi pogodak.

Gosti su opasno pretili u završnci, nekoliko puta je dobro intervenisao Borivoje Ristić, ali se nije proslavio kod projektila Luisa Ibanjeza sa 30 metara u 83. minutu. Trener gostiju Marko Neđić je bacio sve karte na napad, u završnici su na kraju u ofanzivi igrali Stojčev, Bubanj i Jovan Mituljikić, ali to nije bilo dovoljno da sastav sa Senjaka ostane neporažen.

Gotovo svi detalji vredni pažnje stali su u drugo poluvreme duela na Novom Beogradu. Skromnih prvih 45 minuta ponudili su centaršut Nikolaševića i nedovoljno precizan udarac Kaluđerovića iz 14. minuta, odnosno pokušaj Alekse Veličkovića i odbrana Manojlovića malo pre isteka pola sata igre. Rezultat se nije promenio ni u 40. minutu kada se posle kombinacije Gulana i Brežančića na levoj strani u odličnoj situaciji za udarac našao Lazar Kojić, koji je snažno opalio, ali je lopta prohujala pored desne stative gostujućeg gola.

Filijala Crvene zvezde je u očiglednom problemu, kako zbog dva vezana poraza, tako i zbog činjenice da je za tih 180 minuta fudbala primila čak šest golova. Radnički je sa druge strane pronašao pravi odgovor na mini seriju od tri duela bez trijumfa od kojih je u dva pretrpeo poraze.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - 12. KOLO

Nedelja

Inđija - Jedinstvo Ub 2:1 (2:0)

Loznica - Železničar Pančevo 0:0

Rad - IMT 2:3 (0:2)

Metalac - Trajal 1:0 (0:0)

Ponedeljak

Radnički BG - Grafičar 2:1 (0:0)

Radnički SM - RFK Novi Sad

Vršac - Sloboda Užice

Mačva - Zlatibor

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarRadnički Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara