Velika dilema Aleksandra Stanojevića – Umar Sadik!

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.20. | 10:05

Crno-beli trijumfom protiv Metalca (18 časova) žele da sačuvaju mir uoči 163. večitog derbija

Većina navijača rekla bi da je sezona izgubljena još na početku. Rano je Partizan eliminisan s evropske scene, na srpskoj zaostaje šest bodova za Crvenom zvezdom, a Grobari i ljudi iz kluba veruju da može da se stigne lider. Šansu da smanji zaostatak imaće 17.oktobra, ali da bi 163. večiti derbi dočekao u dobrom raspoloženju potrebno je da savlada Metalac (18 časova).

Imaće ozbiljnu specifičnu težinu današnje gostovanje crno-belih u srcu Šumadije. Utakmica sa Metalcom mogla bi da predstavlja oproštaj Umara Sadika od crno-belog dresa. Danima se spekulisalo o interesovanju Briža za sjajnog Nigerijca, ali poslednje informacije iz Humske govore da je španska Almerija ozbiljno zagrizla. Crno-beli imaju na stolu ponudu člana Segunde, ali još vagaju da li da je prihvate. Prodajom Sadika obezbedili bi lakši život, ali bi izgubili napadača koga je Savo Milošević lansirao u orbitu i napravio od njega vrednu robu na fudbalskom tržištu. Situacija sa Sadikom stvorila je dilemu kod šefa stručnog štaba crno-belih Aleksandra Stanojevića... Do poslednjeg trenutka biće nepoznato hoće li Nigerijac u današnjem meču predvoditi napad crno-belih, ili će šansa biti ukazana Bojanu Matiću. Potencijalna promena u napadu dovela bi i do određenih rotacija u veznom redu, pa bi Natho upao na mesto Aleksandra Šćekića.

Izabrane vesti

Pobeda u Milanovcu donela bi mir stručnom štabu i čelnicima Partizana uoči aktivnosti u finišu prelaznog roka. Iskusni stručnjak očekuje da mu nadređeni prošire kvalitetnim igračima. Mađarski reprezentativac Filip Holender prvo je u nizu planiranih pojačanja. Pred promacijom je Ivan Obradović, čeka se Miloš Jojić.

“Metalac u svojim redovima ima naše bivše igrače i trenera. Niko od njih nije na pozajmici, nego su ugovori raskinuti. Prirodno je da svi oni imaju više motiva kada igraju protiv nas. Svi smo spremni, Sadik ima određene probleme sa povredom od ranije, videćemo kako će se osećati pred utakmicu. Pratili smo Metalac, ali ne bih nikog posebno da izdvajam”, poručio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Gostovanje u Gornjem Milanovcu poslednje je u okviru ciklusa u kome su crno-beli imali, na papiru, lake rivale u Superligi. Bar kad se pogleda tabela. Ispalo je vraški teško za ekipu Aleksandra Stanojevića, ubedljivu samo protiv Rada (3:0), namučenu sa Zlatiborom (1:0) i kući sa OFK Bačkom (2:1). Parni valjak jeste nominalno favorit podno Rudnika, s tim da igra sa Sfintulom, većim delom meča sa Šarlroom i Bačkopalančanima ne daje garancije da će ići glatko.

Pogotovo što se Partizan muči van Beograda. Jedva je iščupao pobedu u Kruševcu, osramoćen je u Novom Pazaru, imao ogromnih problema sa bunkerima u Surdulici, Užicu i Kišinjevu, a nije teško pretpostaviti da ga na stadionu povratnika u elitni rang čeka sličan zadatak. Metalac je čak prebacio plan po povratku u Superligu. Iako je ostvario samo jednu pobedu u početne četiri runde, u narednih pet skupio je osam bodova. Trijumfi nad favorizovanim TSC-om i Napretkom (oba u gostima) upozoravajući su znaci za ekipu Aleksandra Stanojevića, koja će se posle Dejana Rađenovića nameriti na još jednog bivšeg igrača kluba iz Humske, Žarka Lazetića.

“Veliki sam profesionalac, učiniću sve da odigramo najbolje što možemo i dođemo do povoljnog rezultata. Partizanu želim da posle nas pobedi sve rivale i osigura titulu u maju. Mi nemamo šta da izgubimo, već možemo m,nogo da dobijemo”, kratak je bio Žarko Lazetić.


METALAC – PARTIZAN (18 ČASOVA)

Stadion: Metalac

Sudija: Milan Ilić

METALAC (4-2-3-1): Puletić – Antonijević, Vranjanin, Vasiljević, Pecelj – Maksimović, Jokić – Rogač, Zoćević, Popović – Katanić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Asano, Suma – Sadik (Matić).


SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Radnički - Mladost 1:1 (0:0)

/Gavrić 90+8 - Ješić 88/

Subota

16.00: (4,60) Mačva (3,60) Voždovac (1,80)

16.00: (4,90) Novi Pazar (3,60) Vojvodina (1,75)

16.00: (2,30) Bačka (3,10) Javor (3,35)

16.00: (2,75) Spartak (3,25) Čukarički (2,60)

18.00: (7,25) Metalac (4,40) Partizan (1,45)

Nedelja

16.00: (3,60) Proleter NS (3,35) TSC (2,10)

16.00: (2,50) Rad (3,30) Inđija (2,85)

16.00: (2,70) Zlatibor (3,10) Radnik (2,75)

18.00: (1,08) Crvena zvezda (12,0) Napredak (23,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Umar SadikAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara