Gabrijel Magaljaes (desno) (©AFP)
Gabrijel Magaljaes (desno) (©AFP)

Velika pobeda Arsenala - Magaljaes od ponedeljka Tobdžija

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 08:50

Brazilac potpisuje na pet godina

Bilo je jasno još sinoć na utakmici između Lila i Rena da se nešto "kuva" kada Gabrijela Magaljaesa nije bilo ni na klupi Doga. Iz dana u dan čekali smo da Brazilac preseče i odluči gde će nastaviti karijeru i u noći između subote i nedelje konačno je dočekali - 22-godišnji štoper od naredne sezone nosiće dres Arsenala! Tako barem tvrdi italijanski novinar Fabricio Romano, a zaista, kod njega su greške svedene na minimum.

Kako pomenuti izvor navodi, dva kluba su dogovorila sve detalje i Magaljaes će u ponedeljak avionom doputovati u London kako bi obavio lekarske preglede i stavio paraf na petogodišnji ugovor - dakle, do 2025. godine - dok će Lilu na ime obeštećenja stići 30.000.000 evra, uključujući u tu cifru i bonuse.

Izabrane vesti

Magaljaes je u Lil stigao pre tri i po godine iz brazilskog Avaija za 3.000.000 evra, ali mu je dugo trebalo da se navikne na evropski fudbal. Godinu dana je proveo na pozajmicama, prvo u Troji, pa u Dinamu iz Zagreba, da bi tek u nedavno završenoj sezoni eksplodirao. Odmah su njegove igre privukle pažnju brojnih timova, Brazilac je izrazio želju da napusti klub i oproba se na Ostrvu i ona mu se ispunila.

Ovim potpisom, Arsenal je odneo veliku pobedu na tržištu. Brazilca su želeli pre svih Everton, a potom i Napoli i Mančester Junajted. No, Karamele su se naprasno isključile iz priče od trenutka kada su se pomenuti timovi ušli u trku. Napolitanci su želeli da sačekaju epilog pregovora između Kalidua Kulibalija i Mančester Sitija i tek u slučaju da Senegalac napusti San Paolo, dovedu Magaljaesa kao zamenu. Crveni đavoli su se nećkali, pregovarali sa igračem, ali ne i Lilom i Arsenal je sve to znao da iskoristi, ubrzao pregovore i doveo toliko željeno pojačanje u odbrani.

Mikela Artetu su očigledno na Emirejtsu ozbiljno shvatili kada je posle finala FA kupa i pobede nad Čelsijem izjavio kako će biti potrebna ozbiljna ulaganja ukoliko klub želi da ide napred. Ipak, jasno je da Magaljaes sam neće biti dovoljan za tako nešto. Ali, promene su vidljive. Arsenal više ne čeka poslednji dan prelaznog roka kako bi popunio goruća mesta u timu, kakav je slučaj bio prethodnih godina.


tagovi

Gabrijel MagaljaešArsenalNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara