Velika pobeda Partizana: Stadion u Humskoj je naš!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 15:12

Stavljena tačka na višegodišnje polemike

Saga je završena. Stadion Partizana pripada – Partizanu!

Godinama je trajala pravna zavrzlama povodom vlasništva objekta u Humskoj 1, međutim, danas je i poslednja dilema razvejana.
Upravni odbor Partizana ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije saopšti da je od danas stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan“, objavili su crno-beli.

Izabrane vesti

Klupko između Partizana i države datira od 1989, kada je tadašnji prvi čovek armije, savezni sekretar za narodnu odbranu, general Veljko Kadijević, potpisao akt u skladu sa tad važećim propisima, na osnovu kojeg je sačinjen ugovor o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima bez naknade. Godinu kasnije, podneta je tužba kako bi se „utvrdila ništavosti i neproizvođenje pravnog dejstva ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade“.

Zatim je država 1997. pokrenula spor protiv crno-belih, usledilo je vucaranje po sudovima, a onda danas i zvanično pobeda pravnog tima kluba iz Humske 1, na čelu sa potpredsednikom prof. dr Vladimirom Vuletićem.
Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je odluka Višeg suda od 7. septembra 2017. i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca. Posle višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, započetog tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog, Dragana Šutanovca, i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg pravnog tima, uprave Partizana i uprave JSD Partizan, izvojevana je velika, istorijska, pravna pobeda“.

Podsetimo, ugovor o prenosu, iz vremena nekadašnje Jugoslavije, odnosio se  na stadion fudbalskog kluba, veslački klub, odbojkaški i košarkaški teren na Kalemegdanu. Drugi opštinski sud u Beogradu je, u ponovljenom postupku, 8. jula 2009. doneo privremenu meru kojom je određena zabrana Partizanu za raspolaganje i otuđenje svih pomenut objekata, do pravosnažnog okončanja ovog parničnog postupka. Pretnja je lebdela nad Topčiderskim brdom, a onda...
„Uprava Partizana je kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016, na Vanrednoj izbornoj Skupštini, proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom. Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde, pa makar propao svet, znajući da su zakoni i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. preneti na JSD Partizan“.

Umesto zaključka..
Upravni odbor Partizana izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv“, stoji u saopštenju crno-belih.

FOTO: Star sport


tagovi

FK Partizanstadion Partizana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara