Velika šansa za Uroša Kabića

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 10:42

Novosađani dočekuju Radnički uvereni da će prekinuti niz bez pobeda (18.30, TV Arena Premium)

Furiozno je Vojvodina otvorila ovu sezonu Mozzart Bet Superlige, podsetila na dane stare slave i vratila u velikom broju navijače na stadion „Karađorđe“. U poslednje vreme Lale su malo spustile ritam, pa su u pet poslednjih kola upisale četiri remija, a tri u nizu. U taboru Novosađana veruju da će se novi pobednički ciklus pokrenuti koliko danas, kada će ugostiti ekipu Radničkog iz Niša (18.30, TV Arena Premium 3).

Pobednički ritam Vojvodine poremetila je najpre Kolubara u Lazarevcu (2:2), potom su izabranici Milana Rastavca upisali remi i kod kuće protiv lučanske Mladosti (1:1), a onda minulog vikenda odigrali nerešeno i u Surdulici protiv Radnika (1:1). Ipak, treba napomenuti da nisu sve okolnosti išle na ruku Staroj dami u proteklom periodu. Pomalo je atmosferu poremetilo nezadovoljstvo sudijskim odlukama u Lazarevcu, a onda i u Novom Sadu protiv Mladosti iz Lučana. U tom meču najbolji strelac ekipe Veljko Simić zaradio je drugi žuti karton u finišu prvog dela igre, pa stručnom štabu nije bio na raspolaganju ni u prethodnom susretu. Uz to, u nezgodnom trenutku povredili su se Filip Malbašić i Nemanja Nikolić, pa ekipa Milana Rastavca praktično bez tri nosioca igre nije mogla do celog plena protiv Surduličana, iako je bila apsolutni favorit.

Izabrane vesti

Iako su Nišlije na startu bile u krizi, kako zbog loših rezultata, tako i usled zbivanja van terena (odlazak trenera Tomislava Sivića i čak sedmorice prvotimaca od starta sezone), čini se da su pod vođstvom novog stratega Saše Mrkića pomalo konsolidovali redove. Radnički u Novi Sad stiže posle dva vezana trijumfa, pa sigurno Lale neće imati jednostavan zadatak, bez obzira na to što su favoriti na papiru i što je tim iz Niša dosad sakupio svega osam bodova iz isto toliko odigranih mečeva.

Za razliku od prošlog kola, daleko je bolja kadrovska situacija u timu Stare dame, pa će šef stručnog štaba Milan Rastavac moći da računa na gotovo sve prvotimce. U sastav se vraćaju najboji igrač Vojvodine u dosadašnjem delu prvenstva Veljko Simić, kome je istekla suspenzija zbog crvenog kartona, kao i Nemanja Nikolić, koji se oporavio od lakše povrede. Van stroja i ovog puta biće povratnik u Novi Sad Filip Malbašić, kao i Uroš Nikolić, koji se tek odnedavno priključio trenažnom procesu sa ekipom.

Izostanak Malbašića verovatno će biti šansa za mladog Uroša Kabića, koji bi mogao drugi put zaredom da meč počne kao starter, ali i za Mihajla Neškovića koji će verovatno upisati minute. Ne bi trebalo da bude značajnijih promena u timu u odnosu na sastav iz prethodnih susreta. Dilema može biti na poziciji desnog beka, u prva tri kola mečeve je počinjao Milan Lazarević, potom u dva meča starter bio Marko Bjeković, da bi se u Surdulici pre par dana opet Lazarević našao na terenu od početka susreta. Takođe, eventualna promena može biti na golu, Lazar Carević je bio starter u prvih pet kola (nije primio gol na prva četiri susreta), a onda u poslednja dva mrežu Novosađana je čuvao Nikola Simić (pružio korektne partije).

Voša trenutno ima 13 osvojenih bodova, od toga su devet osvojili zahvaljujući pobedama u tri navrata, ali zanimljivo je da su samo jednu od njih ostvarili kao domaćini. Doduše, jedan trijumf upisali su kao nominalni gosti, budući da ih je ekipa Mladost GAT ugostila na „Karađorđu“. Pobednički ritam Vojvodina je započela u prvom kolu savladaviši Napredak, a veruju da je pravo vreme da krenu u novi trijumfom nad Realom sa Nišave.

Ako se oslanjati na tradiciju, mnogo veće šanse za trijumf ima Stara dama. Na 101 odigranom meču između dva tima, Vojvodina je zabeležila 44 pobede, 30 mečeva je odigrano nerešno dok je Real sa Nišave slavio u 27 navrata. Međutim, već dugo Novosađani nisu uspeli da savladaju Nišlije, na četiri poslednja susreta ne znaju za pobedu. Poslednji susret odigrali su u aprilu u Nišu, a Radnički je pobedio sa 1:0. 

Ovo će biti prvi put da Milan Rastavac predvodi jedan tim protiv Nišlija, gde je radio dve i po godine sa dosta uspeha. Takođe, zanimljivost je da je Radnički upravo zahvaljujući pomoći Novosađana izašao na evropsku scenu ove sezone. Naime, Lale su u poslednjem kolu prošle sezone, u meču koji za njih nije imao nikakav rezultatski značaj, trijumfovale nad TSC-om u gostima i tako eliminisale tim iz Bačke Topole, a poslale Nišlije u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Mogući početni sastav Vojvodine protiv Radničkog iz Niša (4-3-2-1): N.Simić – Bjeković, Jeličić, Traore, Đorđević – Topić, Milosavljević – Baraj, V.Simić, Kabić – Nikolić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

16.30: (2.25) Novi Pazar (3.20) Spartak Subotica (3.35)

18.30: (2.05) Napredak (3.35) Mladost GAT (3.80)

18.30: (1.58) Vojvodina (3.90) Radnički Niš (6.25)

Sreda

16:30: (2.10) Javor (3.45) Kolubara (3.50)

16.30: (1.70) Voždovac (3.70) Radnik (5.20)

18.30: (1.58) TSC (3.90) Radnički (6.25)

20.00: (3.25) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.45)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)



tagovi

Uroš KabićMihajlo NeškovićNemanja NikolićMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara