Navijači Dinama (©Shutterstock)
Navijači Dinama (©Shutterstock)

Velikan sa 18 titula na pragu ispadanja, bez pobede skoro četiri meseca

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 10:39

Rumunska Liga 1: Dinamo iz Bukurešta u teškoj situaciji, preti mu selidba u niži rang. U prestonicu danas (19.30) stiže još jedan davljenik, Univerzitatea Krajova 1948

Posle privatizacije rumunskih klubova mnogi giganti, bivši šampioni, zbrisani su s lica zemlje. Iz godine u godinu fudbal kod naših istočnih komšija tavori, a ni reprezentaciji ne cvetaju ruže i nema je dugo na velikim takmičenjima. FSCB zavisi od kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija, Kluž je dominantan, dok se velikanu iz Bukurešta, Dinamu, crno piše.

Šampion Rumunije 18 puta, poslednji put 2007. godine, 20 puta vicešampion zemlje, 13 puta osvajač Kupa Rumunije, polufinalista Kupa UEFA 1984. i Kupa pobednika kupova 1990. godine sada je na pragu ispadanja. Iako je tek polovina šampionata, Dinamo će teško do opstanka u eliti.

Izabrane vesti

Velikan je na pretposlednjem mestu sa osam bodova, a ima tri poraza u nizu. Problemi Dinama traju godinama. Prošle sezone je tračak nade bio pompezno najavljeno ulaganje jednog španskog investicionog fonda. Stigla su zvučna pojačanja s Pirineja, a na kormilo je došao nekadašnji selektor Rumunije Kozmin Kontra, ali je to bilo kratkog daha. Novca nije bilo, pa se ovaj projekat brzo raspršio kao mehur od sapunice.

19.30: (2,90) Dinamo Bukurešt (3,00) Univerzitatea Krajova 1948 (2,65)

I ove sezone kriza je produbljena. Novca nema, a navijači su nekoliko puta skupljali novac za osnovne potrebe kluba. U Bukurešt danas (19.30) dolazi Univerzitatea 1948, tim koji je takođe u donjem delu tabele, sa šest bodova više od današnjeg rivala. Na klupi ekipe iz Krajove na početku sezone je sedeo Adrijan Mutu, ali je nekadašnji as Parme, Intera, Juventusa i Čelsija pre dve nedelje napustio kormilo posle serije loših rezultata. Novi član elite je sakupio samo bod u prethodna tri kola.

--------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------------------

Domaćin ne zna za pobedu od 2. avgusta kada je savladana Akademika Klinčeni sa 3:1. Tim Mirčee Rednika nije slavio 13 mečeva. Crveni psi, kako je nadimak velikana, sve bodove ove sezone je osvojio na svom terenu. U gostima ima tragičan skor od osam trijumfa, uz gol-razliku 3:24. Ekipa iz Krajove je osvojila pet bodova na osam gostovanja u rumunskoj Ligi 1.

U prvom delu šampionata, Univerzitatea Krajova je dobila Dinamo sa 1:0 golom Uga Vijeire, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde. To je i jedini gol Portugalca u ovoj sezoni. Bivši golgeter srpskog šampiona je van tima poslednjih meseci.


tagovi

Rumunija 1Rumunska ligaDinamo BukureštUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara