Marko Nikolić i Lokomotiva su počeli priču još jesenas, a on je odredio i prvo veliko pojačanje

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.04.20. | 17:05

Dogovor je napravljen u februaru

Nema još zvanične potvrde, nešto se iz nekog razloga krije, ali nema dileme – Marko Nikolić će od sledeće sezone biti trener Lokomotive iz Moskve.

Još 11. marta smo preneli saznanja ruskih medija da je Nikolić jedna od najozbiljnijih kandidata da nasledi Jurija Sjomina na klupi popularnih Železničara. Desetak dana kasnije je stigla ekskluziva iz mađarskih medija da je Nikolić dobio Lokomotivinu ponudu za dvogodišnji ugovor i da ju je prihvatio. Usledio je posle toga i demanti Lokomotivinih čelnika, ali izgleda da su samo hteli spuste prašinu i da ispoštuju legendarnog Jurija Sjomina na klupi do kraja sezone

Izabrane vesti

Nikolićevim dolaskom u Lokomotivu se danas bavi i najuticajniji sportski medij u Rusiji – dnevnik Sport Ekspres. A oni se ne bave spekulacijama i tračevima već važe za možda i najpouzdaniji izvor informacija na sportskoj medijskoj sceni u Rusiji.

Zamenik urednika fudbalske rubrike Sport Ekspresa Konstantin Aleksejev se danas bavi Nikolićevim očekivanim dolaskom u Lokomotivu i ističe da je to već gotova stvar. Uz nekoliko zanimljivih detalja...

Prema njegovim saznanjima, Lokomotiva je još jesenas odlučila da ne ponudi produžetak ugovora Sjominu iako je legendarni trener imao ogromnu podršku navijača. Ali, u klubu su rešili da im je potreban reset, a sa Sjominom koji je veći od kluba, to nije bilo moguće... Tada su počeli pregovori sa Nikolićem koji je u tom periodu napustio mađarski Fehervar. Kandidati su još bili Jirži Trpišovski iz praške Slavije i Pedro Martins iz Olimpijakosa, ali oni su bili vezani ugovorima za svoje klubove, pa je u igri ostao samo Nikolić.

Ruski novinar otkriva da je srpski trener posetio Moskvu još krajem jeseni prošle godine gde je razgovarao sa čelnicima kluba i uživo gledao meč Lokomotiva – Dinamo (1:2). Bila je to jedna od najgorih utakmica Lokomotive u sezoni i Nikolić je shvatio da mu šanse ozbiljno rastu za dolazak na klupu Lokosa.

Nikolić je opet u Moskvu doputovao krajem februara gde se razovaralo o detaljima saradnje, a gledao je i meč svog budućeg kluba protiv Zenita. Ruski novinar ističe da su ovo dve Nikolićeve posete Moskvi za koje on zna, ali da ih je vrlo verovatno bilo još.

Isti izvor otkiva da je Nikolić do detalja analizirao igrački kadar Lokomotive i da je dao skicu kako bi on trebalo da izgleda sledeće sezone. Prema saznanjima ruskog novinara, Nikolić je tom prilikom i otkrio svoju prvu i najveću želju za pojačenje u letnjem prelaznom roku. Zatražio je od kluba da mu dovede kontroverznog napadača Aleksandra Kokorina kojem 30. juna ističe ugovor sa Zenitom. U klubu su mu obećali da će se potruditi da mu usliše želju.

Plan Lokomotive je bio da 20. maja zvanično potvrdi Nikolića kao budućeg trenera, ali je prekid sezone zbog korona virusa zakomplikovao stvari. Najverovatniji scenario sada je da će Sjominu biti ponuđen kratkoročni produžetak ugovora pošto mu aktuelni ističe 30. juna. Sjomin će ostati koliko je potrebno posle 30. juna da se sezona završi, a Nikolićeva potvrda bi trebalo da usledi i ranije.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara