Karanović u dresu Sent Galena
Karanović u dresu Sent Galena

Veliki kiks Perovićevog Dinama: Karanović ušao, za dva minuta sve okrenuo i prvi je strelac lige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.19. | 21:34

Okršaj srpski napadač pripao iskusnijem

Slavko Perović je serijom od sedam golova na poslednjih osam utakmica probudio Dinamo iz Bukurešta ove jeseni, ali mu večeras nije mogao pomoći u jednoj od utakmica sezone.

Drugi najpopularniji rumunski klub je posle slabog starta sezone uspeo da se Perovićevim golovima uključi u borbu za plasman u plej-of ali je večeras porazom od Sepsija na svom terenu (1:2) napravio ogroman kiks i sada je vrlo verovatno da će na zimsku pauzu otići kao tim iz plej-aut zone.

Izabrane vesti

Do kraja jesenjeg dela sezone ostaje još jedno kolo, potom se na proleće igraju još četiri kola posle čega se ekipe dele na plej-of i plej-aut zonu. Dinamo je trenutno drugi ispod crte na osmom mestu, sa bodom manje od Botošanija i dva boda manje Gaz Metana, prvog iznad linije koja razdvaja plej-of i plej-aut. A Botošani i Gaz Metan imaju po meč manje, plus što Dinamo u sledećem kolu gostuje Botošaniju i ako izgubi, mala je verovatnoća da će u četiri prolećna kola uspeti da se dokopa plej-ofa.

A ima Dinamo za čime da žali... Dobro je otvorio večerašnji meč protiv Sepsija, mogao da vodi na poluvremenu i konačno je poveo u 61. minutu. Posle prodora Soreskua, lopta nije došla do Perovića na petercu, ali jeste do Nistora na drugoj stativi koji je natrčao i pogodio skoro prazan gol.

A onda je sve krenulo naopako za Dinamo od 70. minuta kada je na drugoj strani ušao napadač Goran Karanović. Potom je Nistor u 72. minutu zaradio isključenje, da bi Karanović sa dva gola u 76. i 78. minutu sve preokrenuo i nokautirao Dinamo. Srpski napadač sa švajcarskim pasošem je kod prvog gola sjajno nadskočio Ćobotarijua na drugoj stativi i glavom zatresao mrežu. Dva minuta kasnije je na sličan način udarcem glavom sa peterca iskoristio dobar centaršut Dimitrova i novu lošu reakciju Dinamove odbrane.

Dinamo se od šoka nije oporavio do kraja, pokušao je da napadne, čak je i Perović imao dobru šansu u 88. minutu, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

Goran Karanović (32) je na drugoj strani bi aposlutni heroj. Rođeni Beograđanin koji je odrastao i fudbalom počeo da se bavi u Švajcarskoj je sa ova dva gola večeras stigao do zbira od ukupno osam prvenstvenih golova u sezoni i deli prvo mesto na listi strelaca sa još nekoliko igrača. Karanović je letos stigao u Sepsi kao slobodan igrač iz Araua, a veći delu karijere je proveo igrajući u Švajcarskoj (Volen, Lucern, Kirns, Servet, Sent Galen), mada je imao i epizode u francuskim klubovima Anžeu i Sošou. Selidba u Rumuniju se pokazala kao pun pogodak jer sjajno koristi šansu, s obzirom da je od 18 odigranih mečeva, čak na 11 ušao sa klupe.

Rumunija 1 - 21. kolo

Petak
Dinamo Bukurešt - Sepsi 1:2 (1:2)
/Nistor 60 - Karanović 76, 78/

Subota
12.00: (3,35) Klinčeni (3,35) Botošani (2,20)
14.00: (2,85) KSMS Jaši (3,05) Medijaš (2,65)
19.00: (1,32) CS Umiverzitatea (5,10) Voluntari (10,0)

Nedelja
17.00: (2,65) Kindija (3,00) Hermanštat (3,00)
19.30: (2,75) Vitorul (3,05) FCSB (2,75)

Ponedeljak
19.00: (1,60) Kluž (3,80) Astra Đurđu (6,00)

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara