Kiran Tirni (©Reuters)
Kiran Tirni (©Reuters)

Veliki peh za Arsenal, Tirni završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 15:50

Reprezentativac Škotske će morati na operaciju

Nije se Kiran Tirni sinoć našao u postavi Arsenala, koji je pretrpeo debakl u londonskom derbiju od Kristal Palasa (0:3). Mikel Arteta je istakao da situacija sa levim bekom "nije dobra", ali nije precizirao o čemu je reč. Atletik saznaje da je u pitanju povreda kolena, koja će morati da se rešava hirurškim putem. Tako je bivši igrač Seltika otpisan do kraja sezone.

Kako je Arteta pred duel sa Palasom potvrdio, Tirni je sa reprezentativne pauze doneo probleme sa kolenom. Odigrao je punih 90 minuta u prijateljskim mečevima sa Poljskom i Austrijom, čak i postigao gol u remiju sa Austrijancima (1:1). Utisak je da je i pomalo nepotrebno izložen velikom naporu i sada se osećaju posledice.

Izabrane vesti

Tobdžije se bore za mesto u Ligi šampiona, posle poraza od Kristal Palasa su peti, ali imaju isti broj bodova kao najljući rival Totenhem i utakmicu manje. Nema sumnje da će im Tirni nedostajati u poslednjih devet susreta u prvenstvu, a kao i sinoć protiv Palasa očekuje se da ga odmeni talentovani Nuno Tavares.

Tirni će biti podvrgnut operaciji do kraja nedelje, a biće mu potrebno nekoliko meseci da se oporavi. Sezonu je završio, a najverovatnije neće moći da pomogne ni reprezentaciji Škotske u plej-ofu za plasman na Svetsko prvenstvo.

On je do povrede bio starter u poslednjih 14 vezanih mečeva u ligi, samo na jednom nije odigrao svih 90 minuta. Imao je i problema sa člankom jesenas, pa je sakupio 25 nastupa u svim takmičenjima.



tagovi

kiran tirniArsenalFudbalska reprezentacija Škotske

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara