(©Reuters)
(©Reuters)

Veliki povratak Velikog Sema i nemoguća misija u Lidsu

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.05.23. | 12:28

Još jedan premijerligaški posao u Olardajsovoj biografiji

Posle godinu i po dana Veliki Sem se vraća na veliku scenu! Lidsu je dogorelo do nokata, drži se za slamku iznad ambisa i uprava mora nešto da proba da preduzme.

Kako javljaju brojni britanski mediji, novi menadžer Lidsa će postati Sem Olardajs, koji bi trebalo već tokom dana da bude promovisan, samo se čeka konačni „razvod“ kluba i sadašnjeg prvog trenera Havija Garsije. Redove Lidsa trebalo bi s njim da napusti i sportski direktor Viktor Orta, koji se protivi smeni Garsije.

Izabrane vesti

Iako nije radio u poslednjih godinu i po dana, otkako je napustio Vest Bromvič Albion, sa kojim je jedini put u karijeri ispao iz Premijer lige, Olardajs je dobio poziv od izvršnog direktora Lidsa Angusa Kinera, sa kojim je svojevremeno sarađivao u Vest Hemu.

Imaće Olardajs pakleno težak zadatak da sačuva Jorkširce u Premijer ligi, gotovo nemoguću misiju. Jer, tim ima isti broj bodova kao Notingem Forest, koji je prvi ispod crte, ali i užasan raspored do kraja: Lids će igrati sa Mančester sitijem, pa Njukaslom, a onda u poslednja dva kola, kada bi već mogao da se nađe ispod crte, sa Vest Hemom i Totenhemom.

Iskusni engleski trener Sem Olardajs je tokom duge karijere vodio brojne premijerligaške klubove, od Boltona, Njukasla, Blekburna, Vest Hema, Sanderlenda, Kristal Palasa, Evertona do VBA, a bio je kratko i selektor reprezentacije Engleske. 



tagovi

Lids JunajtedPremijer ligaSem Olardajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara