Dragoljub Zbilić (Star sport)
Dragoljub Zbilić (Star sport)

Veliki snovi Vojvodine: Povratak Dušana Tadića i titula prvaka Srbije, porede nas sa Benfikom i Ajaksom

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.02.23. | 12:30

Prvi čovek novosadskog prvoligaša uporedio Lale sa Benfikom i Kopljanicima iz Amsterdama

Od dolaska Dragoljuba Zbiljića na čelo Vojvodine, klub sa Karađorđa pravi sve čvršće veze sa Italijom i tamošnjim fudbalom. U nedavnoj poseti Bolonji, Zbiljić je potpisao sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a mladi igrači Lala su sve interesantniji klubovima na Apeninima.

Zbiljić je prilikom boravka na Čizmi razgovarao o ulaznim i izlaznim transferima, pregovarao sa pojedinim klubovima, a dao je i veliki intervju za tamošnje medije.

Izabrane vesti

Italijanske novinare su najviše interesovali Vošini mladi talenti ali i planovi novosadskog superligaša za budućnost.

U januaru je u Sampdoriju došao vaš 18-godišnji Mihailo Ivanović. Kakav je talenat u pitanju?

„Kao i veliki broj srpskih igrača, i on je zaljubljen u Seriju A. Možda je bilo malo rano za njega, ali imao je snažnu volju. Kao i Sampdorija, pa smo zaključili ugovor o skupoj pozajmici sa opcijom otkupa. Ide mu dobro u omladinskom timu Sampdorije, fizički, tehnički i taktički je jak napadač. Iz Sampdorije nam kažu da polažu velike nade u njega i svi očekujemo da ostane tamo. Na kraju, tamo je i legendarni Dejan Stanković, čovek koji ima oko za mlade igrače i koji će mu pomoći“, kaže Zbiljić u razgovoru za Tutomerkato.

Ove zime ste prodali još dvojicu talentovanih igrača: Majstorovića u Dinamo i Miloševića u Štutgart. Obojica su 2005. godište.

„Vojvodina je uvek stvarala sjajne mlade igrae: Tadić, braća Milinković Savić, Gaćinović... Svi oni su postali reprezentativci. Majstorović i Milošević su prošlog leta bili članovi kadetske reprezentacije na Evropskom prventvu posle kojeg smo imali mnogo ponuda za njih. Bukinac je takođe bio deo tog tima. Letos smo doveli golmana Carevića iz Barselone i Čumića iz Olimpijakosa i sa takvim transferima definitivno izašli iz balkanskih okvira. Poslujemo sa celom Evropom što se tiče odlazaka i dolazaka“.

Jedan od vaših igrača koji se sviđa italijanskim klubovima je i Uroš Kabić. Da li vidite i njega u Seriji A?

„Pre tri meseca je imao meč protiv vršnjaka iz Italije, odirgao je jako dobro i od tada nas za njega zovu klubovi iz Serije A. Ima prvi korak i kvalitete koji podsećaju na Savićevića. Kompletan je levonogi igrač sa velikim prostorom za napredak. U celoj toj priči sa italijanskim klubovima ćemo posebnu pažnju obratiti na želje samog igrača. On je talentovan momak koji sigurno može da prođe u Seriji A“.

Imate još interesantnih igrača poput Miletića (2001. godište), Topića i Zukića (2001.)...

„Pored ovih koje ste pomenuli, dodao bih i imena još dvojice momaka koji su priključeni prvom timu: Abadžija (2004) i Kovačev (2005). Već su u prvom timu i jako je važno što je 80 odsto naših igrača došlo iz naše škole. Ponosni smo na to i zato nas porede sa Benfikom i Ajaksom“.

Dobar glas se čuje i o Lazaru Jovanoviću koji je 2006. godište.

„Talentovan je. Ima dobre gene jer mu je otac naš bivši reprezentativac Milan Jovanović. Tek ćete čuti za Lazara. Kadetski je reprezentativac i shodno našoj klupskoj politici, očekujemo da debituje za prvi tim u narednih šest meseci. Ima potencijal da bude top igrač“.

Prošle subote ste protiv Crvene zvezde obeležili sećanje na Sinišu Mihajlovića. Šta je on značio za vaš klub?

„Prvo, hvala Crvenoj zvezdi što je organizovala vrlo emotivnu ceremoniju sa nama. Možda mlađi ne znaju ali Miha je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Vojvodinom i 1989. nas vodio do titule prvaka države. On je legenda kluba i svetskog fudbala, lider koji je ostavio dubok trag“.

Dušan Tadić je počeo karijeru kod vas. Da li se nadate da bi mogao i da je završi na istom mestu?

„Otišao je prerano da bi ostavio dublji trag. Možda bi na kraju karijere mogao da nam pomogne da osvojimo titulu. Bili bismo oduševljeni da ga vratimo nazad i da mu potom ponudimo i neku rukovodeću ulogu u klubu. Govorimo o kapitenu Ajaksa i reprezentazcije Srbije. Svaka ideja koja je njemu zanimljiva, odgovara i nama“.

Kakvi su vam ciljevi u budućnosti?

„Posle 30 godina, vreme je da opet budemo prvaci države. Želimo i da igramo evropska takmičenja iz kojih smo se izgubili poslednjih godina. Moramo da se vratimo tamo jer pripadamo tom društvu“.

Imate li savet za Italijane o razvoju mladih igrača?

„Jedino što savetujem je da imate malo više hrabosti i da ih pustite da igraju. Ponekad to znači rizik u rezultatima, ali tako se stvara prostor za mlade“.



tagovi

Dragoljub ZbiljićDušan TadićUroš KabićMihailo IvanovićLazar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara