Ivan Perišić (©Reuters)
Ivan Perišić (©Reuters)

Veliki udarac za Hrvatsku, Perišić ne igra protiv Španije zbog korone

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 00:53

Jedan od najboljih igrača Kockastih dobio pozitivan test

Ivan Perišić neće moći da igra protiv Španije jedan od derbija osmine finala Evropskog prvenstva zbog korone, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske!

Provukla se Hrvatska kroz iglene uši do osmine finala, dobrim delom zahvaljujući Ivanu Perišiću koji ima tu moć da postiže golove iz neverovatnih situacija, a sada će selektor Zlatko Dalić morati da gradi dalji rezultat bez jednog od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 18.00: (5,10) Hrvatska (3,50) Španija (1,75)

U noći između subote i nedelje hrvatski Savez objavio je vest da je Perišić dobio pozitivan nalaz na korona virus, zbog čega mu sledi deset dana izolacije! to znači da neće moći da igra ni eventualno četvrtfinale protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Švajcarske, niti polufinale ako bi finalista prošlog Mundijala stigao toliko daleko! U prevodu – osim ako Hrvatska ne ode u novo finale, za njega je takmičenje završeno.

"Svi ostali reprezentativci, članovi stručnog štaba i delegacije su negativni. Reprezentacija u 10:35 ima let iz Pule za Kopenhagen gde u ponedeljak 28. juna igra utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv Španije", objavio je HNS.

Za Hrvatsku i Dalićev sistem ovo je zaista veliki udarac s obzirom da je Perišić praktično nezamenjiv na krilu. U Hrvatskoj još ne znaju ko bi mogao da odmeni Perišića na terenu, ali pretpostavlja se da će biti neko iz trilinga Ante Rebić – Josip Brekalo – Mislav Oršić. Doduše, Zlatko Dalić je na krilu u dosadašnjim utakmicama koristio i Andreja Kramarića.

Ivan Perišić je u dosadašnje tri utakmice postigao dva gola. Za remi protiv Češke (1:1) i potvrdu trijumfa nad Škotskom (3:1), kada je upisao i asistenciju. Krilni napadač Intera je golom protiv Češke postao prvi igrač Hrvatske koji je tresao mrežu na četiri različita velika takmičenja. Bio je strelac na Mundijalima 2014. i 2018. godine, te na Evropskom prvenstvu pre pet godina i sada.

Za Kockaste je dosad odigrao 104 utakmice i postigao 30 golova.



tagovi

Euro2020fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeIvan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara