Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Veliki udarac za Liverpul, Vajnaldum prelomio - odlazi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.21. | 16:55

Holanđaninu ističe ugovor na kraju sezone i sve je izvesnije da će karijeru nastaviti u Barseloni

Kako prenosi britanski Miror, Žoržinjo Vajnaldum je definitivno odlučio da ne produži ugovor sa Liverpulom. Saradnja sa Redsima ističe mu na kraju sezone, nije zadovoljan primanjima, a na stolu ima i ponudu Barselone, koji je spreman da prihvati.

Već neko vreme se spekuliše o sudbini holandskog reprezentativca, mnoge je začudilo kako je uopšte došlo do toga da bivši fudbaler PSV Ajndhovena i Njukasla dođe u situaciju da Enfild napusti kao slobodan igrač. Bio je važan šraf u Klopovoj mašineriji koja je osvojila Ligu šampiona i Premijer ligu, ali izgleda da dve strane nisu mogle da se dogovore oko primanja.

Izabrane vesti

Vajnaldum u Liverpulu zarađuje oko 85.000 evra nedeljno, što ga stavlja u red slabije plaćenih igrača u klubu - u rangu sa Takumijem Minaminom. Ponuda koju je dobio za produžetak saradnja očigledno nije bila dovoljno dobra, iako u javnosti još nema detalja, Holanđanin smatra da zaslužuje veliku povišicu s ozbirom na njegov značaj za ekipu. Ipak, izgleda da su na Enfildu procenili da je dostigao zenit u karijeri i da ne bi bilo pametno ulagati veliki novac u 30-godišnjeg fudbalera.

Sa druge strane, Redsi su svesni situacije u finišu minulog prelaznog roka angažovali Tijaga Alkantaru, koji je recimo dobio čak tri puta veći ugovor od Vajnalduma, pa praktično u svojim redovima imaju spremnu zamenu. Ugovorom je za klub do leta 2023. godine vezan i Marko Grujić, srpski reprezentativac je posle dve godine provedene u berlinskoj Herti na pozajmicama u oktobru završio na novoj pozajmici - u Portu. On će takođe biti u konkurenciji za mesto u veznom redu pred start naredne sezone, pa se čini da su se u klubu dobro pripremili za ovakav rasplet.

Što se tiče Vajnalduma, on je velika želja Ronalda Kumana i sva je prilika da će karijeru nastaviti u Barseloni. Katalonci imaju plan da narednog leta angažuju tri slobodna igrača, Vajnadluma, Erika Garsiju i Memfisa Depaja. Čini se da su na dobrom putu da završe sva tri posla, ali mediji u Španiji ističu da će na kraju ipak sve zavisiti od predsedničkih izbora, koji su na programu sedmog marta. Postoji dakle i dalje mogućnost da Barselona odustane od ideje da preseli holandskog reprezentativca u svoje redove, ali činjenica da vezista neće produžiti ugovor sa Liverpulom praktično ga stavlja pred vrata Kamp Noua.

Žoržinjo Vajnaldum je u Liverpul stigao leta 2016. godine iz Njukasl junajteda za sumu od 27.500.000 evra. Upisao je 211 nastupa za Redse i postigao 21 pogodak, istakao se kao jedan od najvažnijih igrača u eri Jirgena Klopa na Enfildu. Kao igrač Liverpula osvojio je Ligu šampiona 2019. godine i titulu u Premijer ligi prošle sezone, prvu za klub iz grada Bitlsa posle 30 godina. Podigao je i trofej UEFA Super Kupa, a može da se pohvali i titulom na Svetskom klupskom prvenstvu.


tagovi

Žoržinjo VajnaldumLiverpulBarselonaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Liverpul
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara