Rišairo Živković
Rišairo Živković

Veliko iznenađenje Dejana Stankovića: Rišairo u špicu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 17:02

Saznaje MOZZART Sport

Verovalo se da će El Fardu Ben biti u startnoj postavi, pominjao se hronični junak Zvezdinih evropskih utakmica Milan Pavkov, ali je Dejan Stanković za važan duel u Bragi spremio veliko taktičko iznenađenje. Prema saznanjima MOZZART Sporta ulogu najisturenijeg igrača u redovima srpskog šampiona imaće Rišairo Živković.

Izabrane vesti

Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije bio je starter i u beogradskom duelu sa portugalskim klubom, ali je u toku meča sa mesta centarfora pomeren na krilnu poziciju. Nije u dosadašnjem delu sezone Živković ostaVio zadovoljavajući utisak u Crvenoj zvezdi. Imao je problem sa povredom, zatim je, posle povratka iz Razgrada, bio inficiran virusom korona. Dobijao je povremeno šansu kod Dejana Stankovića, ali se prilično mučio i nikako nije uspevao da uhvati kontinuitet.

Do sada je u dresu Crvene zvezde odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, na terenu je proveo 452 minuta i postigao jedan gol. Nagovestio je uzlaznu liniju tokom kup duela sa Inđijom kada je zatresao mrežu lidera Prve Lige Srbije. Dobio je mesto u startnoj postavi i tri dana kasnije na gostovanju u Lučanima, ali je izašao iz igre vrlo brzo. Posle samo 20 minuta. Trener crveno-belih je taj potez obrazložio rečima da su mu u Dragačevu bili potrebni spremni igrači. Tada je Živković olako propustio šansu, potom se ponovo povredio.

A sada će imati najvažniji test u Zvezdinom dresu, posle kojeg može da opravda poverenje i nagovesti da je u njegovim nogama ostalo još dovoljno dinamita i brzine. Odluka Dejana Stankovića da poverenje ukaže Živkoviću je možda pokazatelj da će crveno-beli tražiti prostor iza leđa protivničke odbrane. Odnosno da će igru bazirati na jakom bloku i tranziciji...

Ostatak postave trebalo bi da bude očekivan. Tačnije, Crvena zvezda će u Bragi meč početi u formaciji 3-4-2-1. Iza Rišaira Živkovića delovaće najjači ofanzivni aduti Dejana Stankovića, Aleksandar Katai i Mića Ivanić.


tagovi

Rišairo ŽivkovićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara