Lekcija profesora Tadića: Ne može samo da se trči u napad

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 09:44

Nekad je i Aleks Ferguson tako vaspitavao

Mirni, večito nasmejani Dušan Tadić je izgubio nerve i zaleteo se na saigrača. To je vest koja je zbunilu celu Evropu u subotu uveče, pa je snimak kako srpski as drži žučno predavanje „nos uz nos“ mladom Seržinju Destu, ekspresno obišao kontinent.

Bila je to lekcija kakve je legendarni Aleks Ferguson imao običaj da daje. Čuveni „fen“, kada se unese fudbaleru u lice, a od decibela koji su leteli sa njegovih glasnih žica, krivcu se dizala kosa na glavi.

Izabrane vesti

Posle te lekcije profesora Tadića u prvom poluvremenu, Ajaks je zaigrao kako treba u nastavku, pobedio je usred Herenvena sa 3:0, a Dušan je postigao prva dva gola. Ispada da je Kopljanicima, koji su bili u krizi do ovog meča, baš trebalo sve to što se dešavalo na stadionu plavo-belih Srca.

Spustio je loptu posle meča i Tadić. Pred novinare je izašao vidno raspoloženiji nego prethodnih dana i objasnio je šta je Dest zgrešio zbog čega je dobio jednu „vaspitnu“.
Sve je to normalno u fudbalu, uvek su emocije malo naglašene. Dest je mnogo odlazio napred i u takvim situacijama ako izgubimo loptu, to je odmah 0:1. On je dobar dečko i igrač, ali imam daleko više iskustva od njega i pokušavam da mu pomognem. Rekao sam mu: „Ne može stalno da se trči u napad“. Naši defanzivci su morali u previše duela da ulaze zbog toga. Pričali smo o tome“, objasnio je Tadić i dodao da su emocije u fudbalu vrlo bitna stvar.

Ni trener Ajaksa Erik ten Hag se nije mnogo uzbudio oko te scene na terenu koja je uzburkala duhove.
Možda je bilo malo preterano, ali takva stvar nam je možda bila potrebna u ovom trenutku. Moramo da držimo jedni druge budnim, a to podrazumeva da nekad nešto mora da se „proguta“. Bitno je da jedni druge guramo napred, do ivice naših mogućnosti“, istakao je Ten Hag.

Vratio se Ajaks na pobedničke staze i zato je sada druga, veselija pesma u Amsterdamu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara